Plácido Domingó is koronavírusos

Publikálás dátuma
2020.03.22. 18:10

Fotó: ANGELA WEISS / AFP
Családjával együtt karanténban van az operaénekes.
Plácido Domingó is koronavírusos, az operaénekes Facebook-oldalán jelentette be, hogy pozitív lett a Covid-19-re a teszteredménye. A világhírű tenor jelenleg családjával együtt karanténban van. Bejegyzése szerint mindannyian jól vannak. Ő maga azért csináltatta meg a tesztet, mert köhögött és lázas volt, így derült ki, hogy megfertőződött a vírussal. Azt kérte, hogy mindenki legyen rendkívül óvatos, tartsa be az egészségügyi javaslatokat, és legfőképpen maradjon otthon.
„Együtt leküzdhetjük a vírust, megállíthatjuk a világméretű krízist, és remélhetőleg hamarosan minden visszatér a normál kerékvágásba”

- jegyezte meg.

A tenor ellen nemrég vizsgálatok kezdődtek különböző szakmai szervezetekben és intézményekben. Miután tavaly augusztusban az AP amerikai hírügynökség közölte: nyolc operaénekesnő és egy balerina még az 1980-as években elkövetett szexuális zaklatással és szexuális töltetű illetlen magatartással vádolta meg Domingót. A botrány kipattanását követően a sztár kolléganőitől érkezett bejelentések száma húsz fölé növekedett, több amerikai fellépését is visszamondták különböző operaházak és zenekarok. A tenor októberben lemondott a Los Angeles-i opera főigazgatói posztjáról, arra hivatkozva, hogy az őt ért vádak ellehetetlenítették ottani munkáját. Emiatt távozott a New York-i Metropolitan előadásiból is. Februárban lemondta a májusra tervezett madridi fellépéseit is. (A hvg.hu nyomán.) 
Szerző

Meghalt Kenny Rogers

Publikálás dátuma
2020.03.21. 14:03
Kenny Rogers
Fotó: SUZANNE CORDEIRO / AFP
A világhírű countryzenész péntek este hunyt el otthonában.
Meghalt Kenny Rogers világhírű countryzenész. A 81 éves amerikai előadó halálhírét a családja jelentette be a Twitter közösségi portálon szombaton. Tájékoztatásuk szerint az énekes előző este hunyt el otthonában szerettei körében. Egy ideje hospice-ellátásban részesült. Kenny Rogers legismertebb slágerei közé tartozott a The Gambler című dal, valamint az Islands in the Stream, amelyet Dolly Partonnal énekelt. A zene mellett televíziós produkciókban és filmekben is szép számmal szerepelt. Kenny Ray Rogers egy ácsmester hét gyereke közül a negyedikként 1938. augusztus 21-én jött világra a texasi Houstonban. Zenészpályafutása az ötvenes években kezdődött. Kezdetben a jazzel is megpróbálkozott a The Bobby Doyle Trio tagjaként, majd a hatvanas évek vége felé vált a country autentikus előadójává. Sokáig együttesekkel énekelt, melyek közül a legnevesebb a The First Edition volt, ahonnan a hetvenes évek közepén távozott, hogy megalapozza szólókarrierjét. A hivatalos honlapjáról idézett adatok szerint albumaiból több mint 120 millió példány kelt el világszerte, 20 platina- és 11 aranylemeze volt. 2016-ban búcsúturnéra indult, de 2018 elején egészségi okokból félbe kellett szakítania a koncertkörutat. A Grammy-díjakon kívül több alkalommal megkapta a Country Music Awards-ot és az American Music Awards-ot is. A zenész ötször nősült, öt gyereke született.
Szerző
Témák
Kenny Rogers

Alföldi Róbert videója a koronavírusról

Publikálás dátuma
2020.03.21. 12:26

Fotó: Facebook
Az otthon maradással tudunk segíteni az egészségügynek, az országnak, egymásnak és saját magunknak – hangsúlyozta.
A XIII. kerületi önkormányzat segítségül hívta díszpolgárait, hogy az ő segítségükkel is felhívja a lakók figyelmét arra, kizárólag a legszükségesebb esetekben menjenek el otthonról. Alföldi Róbert színész-rendező videós üzenetét elsőként Tóth József XIII. kerületi polgármester osztotta meg a Facebook-oldalán, kiemelve: „vigyázzanak magukra, figyeljünk egymásra!”. Alföldi a videóban egyebek mellett arról beszél: olyan helyzetbe kerültünk, amelyre senki sem számított, nem is nagyon tudunk vele mit kezdeni. Muszáj most egy kicsit felelősebben gondolkodnunk – tette hozzá. „Az egyetlen eszköz, amellyel tudunk ellene védekezni, az az, hogy otthon maradunk. Különösen azok, akik köztudottan veszélyeztetettek, tehát az idős emberek, de épp ma olvastam, hogy az én generációm, Amerikában például a 40-50 évesek vannak többségben a kórházakban” – fogalmazott. Kiemelte: az otthon maradással tudunk segíteni az egészségügynek, az országnak, egymásnak és saját magunknak.
Szerző