Fertőzöttekről írt egy abonyi fiú, rendőrök kopogtattak nála

Publikálás dátuma
2020.03.26. 08:19

Fotó: police.hu
A 18 éves fiatal bejegyzése százakhoz juthatott el, mire kiderült, hogy a hír nem igaz.
Rémhírterjesztés bűntette miatt indult eljárás egy 18 éves abonyi fiú ellen, aki március 18-án arról posztolt „az egyik legnagyobb közösségi oldalon”, hogy a Pest megyei város egyik részén megjelent a koronavírus, és mindenkinek félnie kell A villámgyorsan terjedő ellenőrizetlen hírről kiderült, hogy nem igaz, ám a több tucatnyi megosztás eredményeképpen addigra már rengeteg emberhez eljuthatott. A fiút rendőrök vitték el, majd a ceglédi kapitányságon ki is hallgatták; itt beismerő vallomást tett, de elmondta, hogy sajnálja a történteket, és nem gondolt bele, mekkora bajt okoz bejegyzésével.
Mindez nem különösebben hatotta meg a nyomozókat, akik a napokban lezárták az ügyet, és vádemelési javaslattal küldték tovább az illetékes ügyészségnek (police.hu).
Szerző

Kiégett egy busz az M0-son Szigetszentmiklósnál

Publikálás dátuma
2020.03.26. 08:17
Kiégett autóbusz az M0-s autóúton Szigetszentmiklósnál 2020. március 26-án
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A busz több mint negyven embert szállított, az utasoknak sikerült időben elhagyniuk a járművet.
Kigyulladt és leégett egy külföldi rendszámú autóbusz csütörtök reggel az M0-s autóúton Szigetszentmiklósnál – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelemi Főigazgatóság az MTI-t. A busz több mint negyven embert szállított. Az utasoknak sikerült időben elhagyniuk a járművet, továbbszállításukra mentesítő jármű érkezik – közölték. Szabóné Berki Bianka, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, hogy a kigyulladt buszon ukrán vendégmunkások utaztak. 
A rendőrség beszámolójából az is kiderül, hogy a külső sávban veszteglő roncs miatt több kilométeres torlódás alakult ki az érintett sztrádaszakaszon.
Kiégett cseh autóbusz ukrán utasai az M0-s autóút mellett Szigetszentmiklósnál
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Frissítve: 2020.03.26. 09:16

Árokba csúszott egy nő autójával Somogyszilnél, majd amikor kiszállt, elütötte egy másik kocsi

Publikálás dátuma
2020.03.25. 14:50

Fotó: police.hu
A vétkes sofőr megállás nélkül továbbhajtott.
Egy sofőr 2020. március 23-án este Somogyszil külterületén anyagi káros közúti közlekedési balesetet szenvedett, elvesztette uralmát az autója irányítása felett, majd árokba csúszott. A nőt - miután kiszállt a járművéből - az út szélén elütötte egy arra közlekedő Volkswagen Passat, amelynek vezetője megállás nélkül továbbhajtott - írja a police.hu. Az asszony a baleset következtében megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A rendőrök haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást, amelynek eredményeként Somogyszil külterületén, egy szántóföldön hátrahagyva találták meg a keresett járművet. 
A helyszíni szemle adatai alapján az elkövetők megpróbálták felgyújtani a kocsit, amelyről a rendszámokat is eltávolították.

Az igali rendőrök a kaposvári baleset-helyszínelő segítségével azonosítottak két büssüi lakost, akiket másnap elfogtak és előállítottak a Kaposvári Rendőrkapitányságra. A rendőrök a 33 éves és a 26 éves férfit segítségnyújtás elmulasztása bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a járművet pedig lefoglalták.
Szerző