A menekülő autó elé bevágva állították meg a budakeszi rendőrök a betörőket

Publikálás dátuma
2020.03.27. 16:11

Fotó: police.hu
Az egyik tolvaj a rendőrautóban próbálta meg elrejteni a lopott órát.
Egy budakeszi otthonában tartózkodó férfi vette észre 2020. március 23-án délután, hogy szomszédja házának ablakából két férfi ugrott ki, kezükben tömött zacskókkal. Azt is megfigyelte, hogy milyen autóba pattantak, majd viharos gyorsasággal milyen irányba hajtottak el. Értesítette a rendőrséget, még a rendszámot is megosztotta velük - derül ki a police.hu beszámolójából. A menekülési útvonalon elindult járőrök megkapták az információt, és nem sokkal később a Budapest XII., Szilágyi Erzsébet fasoron meglátták a keresett kocsit. 
Befarolva eléjük esélyt sem hagytak a további menekülésre.

A két férfit elfogták, a lopott holmik egy részét megtalálták a kocsi hátsó ülésére dobva kesztyűk, elemlámpa és csavarhúzó társaságában. A zsákmány másik, három szatyornyi példánya a helyszínen maradt, futás közben eldobálták az udvaron, ahogyan az ablak befeszítéséhez használt csavarhúzót is a hóban találták meg a rendőrök. Kiderült, mire megtalálták az alkalmas házat, több helyre csengettek be meséjükkel. Egy hólapáttal vállaltak volna takarítási munkát - persze az igazi ok annak feltérképezése volt, hogy üres-e a ház. Az egyik ingatlannál azonban senki nem jött ki, így az oldalsó ablakon bemásztak, összeszedték, amit értékesnek gondoltak (pénz, ékszerek), ám amikor kifelé mentek, a szomszéd meglátta őket, ezért a nehezebb táskákat eldobálták.
L. Zoltán előállítása közben megpróbálta a zsebében rejtegetett lopott órát eltüntetni, de hiába próbálta a rendőrautó hátsó ülése és háttámlája közé gyömöszölni, a járőrök észrevették.

A 24 éves budapesti B. Márió, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származó 27 éves társa, L. Zoltán ellen - fogva tartásuk mellett - lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság.
Szerző

Már a szabadulása napján összeverte volt élettársa új párját egy ceglédi férfi

Publikálás dátuma
2020.03.27. 15:28
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Aztán már le is tartóztatták, újra.
A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki volt élettársa új párjára támadt - írja az ügyészség. A férfi korábban hat évig volt egy nő élettársa, de börtönbe kellett vonulnia, és azalatt a nő élettársi kapcsolatot létesített egy másik férfival. A vád szerint a férfi már szabadulása napján felkereste Cegléden volt élettársát és annak új párját. A nap nagy részében együtt italoztak és beszélgettek, majd később az elkövető távozott. Az esti órákban azonban visszatért a párhoz és felelősségre vonta volt élettársát, amiért más férfi mellett fekszik, majd egy székkel fejbe vágta a nő új párját. Ezután az elkövető ököllel kezdte bántalmazni a férfit, illetve miután a földre került, rugdosta is. A bántalmazás következtében a sértett fejsérüléseket, így többek között arccsonttörést szenvedett el. Az ügyben aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Ceglédi Járási Ügyészség a férfi ellen, aki a bírósági eljárást letartóztatásban várja.  
Szerző

Megtámadta a postásnőt egy marcali asszony

Publikálás dátuma
2020.03.27. 14:31
Képünk illusztráció
Fotó: Röhrig Dániel / Népszava
A sértett viszont baltanyéllel ütött vissza.
A Marcali Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki előbb összevitatkozott, majd megtámadott egy postást egy Marcali környéki faluban - írja az ügyészség. A vád szerint a vádlott 2019 szeptemberében az utcán összetalálkozott a postásként dolgozó és éppen küldeményeket kézbesítő sértettel, akivel vitatkozni kezdett, mert 
– állítása szerint – a sértett nem kézbesítette rendesen a leveleit.

A két nő között ekkor tettlegesség nem történt, de néhány órával később újra összefutottak. A vádlott ekkor már jóval indulatosabb volt, és felszólította a sértettet, hogy álljon meg a kerékpárjával, aminek a postás nem tett eleget, mert folytatni akarta a munkáját. A vádlott ekkor elállta a sértett útját, és kiabálva, támadóan megindult felé azért, hogy megkarmolja az arcát. A sértett azonban magánál tartott egy baltanyelet, amivel védekezésként ráütött a vádlott kezére. Ettől a vádlott még agresszívabb lett, dulakodni kezdett a sértettel, és meg is sebesítette a kézfejét. Két szemtanú a sértett segítségére sietett, akinek így komolyabb sérülése nem keletkezett. Az ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztést indítványozott azzal, hogy amennyiben a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a szabadságvesztés tartamát egy év négy hónapban állapítsa meg.
Szerző