Előfizetés

Halálra gázolt a vonat egy embert Sülysápon

MTI
Publikálás dátuma
2020.04.30. 18:59
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vasúti átjáróban történt a tragédia.
Gázolt a vonat csütörtök késő délután a Pest megyei Sülysápon, a Balassi Bálint utcai vasúti átjáróban - közölte a katasztrófavédelem. Az MTI úgy tudja, hogy a balesetben egy ember meghalt. A Mávinform azt közölte, hogy a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon 15-30 perccel hosszabb menetidőre kell számítani, mert Sülysápnál elütött valakit a Keleti pályaudvarra tartó vonat. - A helyszínelés végéig csak egy vágányon haladhatnak a vonatok - tették hozzá. Közölték azt is, hogy jól működött a fénysorompó a baleset helyszínén.

Egész májusban fokozottan ellenőriz a rendőrség az ország nagy részén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.30. 18:29

Fotó: Varga György / MTI
Mutatjuk, hogy hol.
Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében a jogsértések megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében - írja a police.hu. A fokozott ellenőrzés 2020. május 1-jén 0 órától 2020. május 31-én 24.00 óráig tart az alábbi helyszíneken:
 • Budapest,
 • Borsod-Abaúj-Zemplén megye,
 • Fejér megye,
 • Győr-Moson-Sopron megye,
 • Heves megye,
 • Jász-Nagykun-Szolnok megye,
 • Komárom-Esztergom megye,
 • Nógrád megye,
 • Pest megye,
 • Tolna megye,
 • Vas megye,
 • Veszprém megye.

Dróttal ölte meg élettársát és kutyáját egy zalaegerszegi férfi

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.04.30. 16:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A pár közös öngyilkosságra készült, de a férfi önmagát már nem tudta megölni.
Emberölés miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi férfi ellen, aki januárban előbb az élettársát, majd a kutyájukat is megfojtotta, ezután pedig értesítette a rendőrséget - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Pirger Csaba közlése szerint az 54 éves férfi több mint 20 éve élt együtt élettársával, akivel 2017 nyaráig az asszony zalaegerszegi lakásában éltek. Pénzügyi nehézségeik miatt eladták a lakást, ezután albérletben laktak, de anyagi helyzetük továbbra sem rendeződött, rendszeresen nagyobb összegű tartozást halmoztak fel. A pár a múlt év végén 270 ezer forinttal tartozott a lakás tulajdonosainak, akik felszólították őket, hogy tartozásukat január 5-ig rendezzék, különben az ingatlant el kell hagyniuk.
A férfi és a nő január 4-én reggel megbeszélte, hogy a tartozást nem tudják kifizetni, elköltözni nem tudnak, ezért közösen öngyilkosságot követnek el és elpusztítják a kutyájukat is.

A férfi nem sokkal később egy dróthurokkal hátulról megfojtotta az asszonyt, hasonló módon a kutyájukkal is végzett, majd a nő holttestét a kutyával együtt az ágyba fektette. A férfi ezek után önmagával már nem volt képes végezni, ezért elment a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra és bejelentette, hogy mit tett. A Zala Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat ellene. Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!