Szolnok;közgyűlés;ellenzék;

2020-05-01 19:36:43

Két ellenzéki képviselő függetlenként folytatja a munkát a szolnoki közgyűlésben

Az ellenzéki frakció ezzel elveszítette többségét a testületben.

Változott a 18 tagú szolnoki közgyűlés frakcióinak összetétele, miután a Szolnoki Többség frakciószövetségből két képviselő, Fajcsák Károly és Ligeti József úgy döntött, hogy a jövőben függetlenként dolgozik tovább a városért - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal pénteken az MTI-vel.

Ligeti József a 6-os számú egyéni választókerület, Fajcsák Károly a 4-es számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője, a Szolnoki Többség támogatásával indultak a választáson.

Ligeti József sajtótájékoztatón jelentette be távozását a frakciójából, míg Fajcsák Károly csütörtökön levélben arról tájékoztatta Szalay Ferencet, a város Fidesz-KDNP-és polgármesterét, kilép eddigi képviselőcsoportjából, és önkormányzati munkáját független, képviselőcsoportba nem tartozó képviselőként kívánja folytatni.

Idén januárban Törökbálinton állt elő hasonló helyzet, miután az MSZP helyi elnöke, Szentmiklósi-Tóth Tamás az önkormányzati választás után mint szocialista képviselő fizikailag is átült a politikai ellenfeleihez. Az ellenzék előnye ezzel el is tűnt. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke ezután kezdeményezte Szentmiklósi-Tóth Tamás kizárását a pártból.