Előfizetés

Veszélyhelyzetben bántalmazta idős édesanyját egy szegedi férfi, és arra kényszerítette az asszonyt, hogy hagyja el a lakást

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.05. 09:58
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Megrugdosta és a hajánál fogva rántotta le a földre a 85 éves nőt a fia.
Egy férfi huzamosabb ideje együtt él 85 éves édesanyjával Szegeden. A megalapozott gyanú szerint az elmúlt hónapokban a férfi ittasan többször is azt kiabálta az idős asszonynak, hogy költözzön ki a házból, mert ha nem teszi, akkor hív valakit, aki ezt elintézi. A fenyegetések és az erőszak hatására a nő többször is elhagyta a lakást átmeneti jelleggel - írja az ügyészség.
A gyanúsított 2020. április 21-én délután ittasan megrugdosta édesanyját, és felszólította, hogy hagyja el a lakást. Ezt a férfi négy nap múlva is megismételte, amikor a hajánál fogva rántotta le a sértettet a földre, majd a karjait megszorítva közölte fenyegetéseit.

A bántalmazások következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el a kezén és a lábán. Május 1-jén pedig kora délután a gyanúsított ittasan fenyegetőzve ismét felszólította édesanyját a lakás elhagyására. Az asszony az előző napok bántalmazásai miatt kiszaladt az ingatlanból, és csak akkor ment vissza, amikor a rendőrséget értesítette, valamint a férfi elhagyta a lakást. A férfi ellen kapcsolati erőszak bűntette miatt indult eljárás. A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta letartóztatását az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt. 
Indítványában az ügyészség külön kiemelte, hogy a gyanúsított a cselekményt a koronavírus miatti veszélyhelyzetben is folytatta, arra kényszerítve az életkoránál fogva fokozottan veszélyeztetett édesanyját, hogy hagyja el a számára biztonságot jelentő otthont.

A Szegedi Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezett.

Pintér Sándor jobbkezének mondta magát egy cukrász, ötmillió forintot csalt ki egy budapesti házaspártól

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.05. 09:27
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Azt ígérte, hogy segít egy IX. kerületi ingatlan adás-vételének ügyintézésében.
Egy cukrász azt állította, hogy ő személyesen a belügyminiszter, Pintér Sándor jobbkeze. A 45 éves B. Zsolt így csalt ki legalább ötmillió forintot egy budapesti házaspártól egy ferencvárosi ingatlan adás-vételével kapcsolatban - derül ki a police.hu beszámolójából. Jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság B. Zsolt 45 éves, K. Árpád 50 éves és T. Péter Balázs 48 éves budapesti lakosok ellen. B. Zsolt – társai közreműködésével – tévedésbe ejtett egy fővárosi házaspárt.
A cukrász végzettségű férfi elhitette a házaspárral, hogy a rendőrség munkatársa, közvetlen főnöke a belügyminiszter, gyakorlatilag ő Pintér Sándor jobbkeze, így az ügyintézésben segítségükre tud lenni.

Ennek fejében a házaspár két hónap alatt több részletben legalább ötmillió forintot adott át neki az állítólagos ügyintézésért. A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentését követően B. Zsoltot akkor fogták el a fővárosi nyomozók, amikor egymillió forintot vett át az ingatlan állítólagos átíratásának költségeire. A nyomozók előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki két társát is. B. Zsolt beismerő vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetésére rossz anyagi helyzetét kihasználva T. Péter Balázs vette rá, a házaspártól kapott összegeket is neki adta át, akitől alkalmanként készpénzt, illetve kisebb értékű ajándékokat kapott cserébe. A házaspárt tévedésbe ejtő legendákat T. Péter Balázs és K. Árpád találta ki. T. Péter a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, a terhére rótt bűncselekményt tagadta. K. Árpád a gyanúsítás ellen panasszal élt, a vallomástételt megtagadta. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Halálos baleset – Árokba borult egy autó Mórahalom közelében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.05. 06:33

Fotó: Donka Ferenc / MTI
A baleset az 55-ös számú főúton történt.
Egy személyautó kisodródott, majd felborult az 55-ös számú főúton, Mórahalom közelében. A balesetben egy ember meghalt – írja a police.hu. A baleset kedden, 0 óra 40 perc körül történt. A gépkocsi eddig ismeretlen okból kisodródott, majd árokba borult. A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat Mórahalom belterületére terelik.