Előfizetés

Szilágyi István özvegye hazavárja gyilkossággal gyanúsított fiát, még "ha ezt is csinálta"

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.06. 08:51
Bűnügyi helyszínelő dolgozik a főváros XVII. kerületében a X. utcában
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A gyanúsított pszichiátriai kezelt, rendszeres gyógyszeres kezelésben részesül.
Bár korábban Szilágyi István fia azt is tagadta, hogy ő ölte volna meg az édesapját és inkább csak tippjei lennének, ki a gyilkos, most már beismerte, hogy ő végzett a színésszel. Ennek ellenére Péter azt mondja, sok mindenre nem emlékszik – vagy csak homályosan –, de önvédelemből támadt az apjára és ölte meg az idős és törékeny színészt, akinek esélye sem volt a fia ellen - állítja a Blikknek egy neve elhallgatását kérő ember. Ez pedig nyilvánvalóan ellentmond annak, amelyek a környékbeliek meséltek. Elmondásuk szerint a színész felesége, Humenyánszky Jolán szobrászművész vasárnap sírva könyörgött a szomszédos kisbolt tulajdonosának és vevőinek, hogy segítsenek, mert a fia megöli a férjét. Az egyik férfi sietett be a romos házba, ám már ő sem tudta megmenteni Szilágyi Istvánt. A 82 éves színművész 49 éves fia 2020. május 3-án reggel a XVII. kerületi otthonában egy kalapáccsal olyan súlyosan bántalmazta édesapját, hogy Szilágyi István emiatt életét vesztette. A férfi letartóztatását kedden rendelte el a bíróság egy hónapra. A bűncselekményt ráadásul felfüggesztett szabadságvesztése alatt követte el, amelyet azért kapott, mert bántalmazta szüleit. Idős édesanyját a keddi bírósági döntés után kérdezte a Blikk arról, hogy mit gondol fia állításáról. Az asszony továbbra is fiát védte.
– Nagyon jól tette, hogy ezt mondta! Az a fontos, hogy hazajöjjön. Sajnos, sokat veszekedtek, Péter pedig pár napja megbolondult, saját magát bántotta. Ha kell, a bíróságon is elmondok mindent. Szeretném, ha itthon lenne Peti, még akkor is, ha ezt csinálta... Örülök, hogy nem börtönben van, hanem intézetben, hátha ott meggyógyítják

– mondta az idős asszony.

A Fővárosi Törvényszék azt írta hogy a gyanúsított pszichiátriai kezelt, rendszeres gyógyszeres kezelésben részesül. Az újabb bűncselekmény miatt akár életfogytiglant is kaphat.

Vádat emelhetnek a lányát maró folyadékkal lelocsoló orosházi férfi ellen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.05. 17:33
Képünk illuszráció
Fotó: Shutterstock
Az apának nem tetszett, hogy a 19 éves lány gyakran váltogatja partnereit, egy flakon vegyszerrel akart véget vetni a randevúknak.
aját gyermekének okozott súlyos sérüléseket az erkölcs nevében egy orosházi férfi, aki nem tudott belenyugodni a gondolatba, hogy a már nagykorú lány gyorsan váltogatja partnereit – írja honlapján a rendőrség. Az eset még tavaly április 21-én, az orosházi Október 6. utcában történt. A gyanúsított, aki korábban már többször számon kérte könnyűvérűnek gondolt lányát, egy flakon maró vegyszerrel várt az áldozatra. Mikor a lány megérkezett, odalépett hozzá, és megkérdezte, kivel fog találkozni.
Nem a kívánt választ kaphatta, mert ezután a fél literes flakon tartalmát a lányra öntötte, és fejére is locsolt belőle: a lecsorgó maró folyadék megégette a sértett arcát.

Az ügyben súlyos testi sértés gyanújával indított eljárást a városi rendőrkapitányság. A nyomozást a napokban befejezték, és az iratokat átküldték az illetékes ügyészségre – így a történtek miatt hamarosan vádemelés jöhet.

Két gyerek kibontotta a falat, majd kirabolta a tiszabői postahivatalt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.05. 14:48

Fotó: police.hu
Pechjükre egy nyomozókutya is megjelent a helyszínelésen.
Ismeretlen személyek bontották meg a tiszabői postahivatal falát 2020. április 30-a és május 4-e között, ahonnan készpénzt, táblagépet és feladásra váró csomagokat loptak el - számolt be róla a police.hu. A Mezőtúri Rendőrkapitányság kutyavezetője, Kutich József főtörzszászlós és társa Reiko, a nyomozókutya is megjelent a bűncselekmény helyszíni szemléjén. 
Reiko a posta bontott falától az elkövetők lakóhelyéig vezette a rendőröket.

A nyomozók elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két fiatalkorút, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A Karcagi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt folytat büntetőeljárást ellenük.