Nyíregyháza;sporttámogatás;focicsapat;

2020-05-10 20:28:20

A másodosztályú nyíregyházi focicsapatnak 300 millióért építünk új edzőközpontot

Egy friss kormányhatározat szerint a beruházásnak 2021. június 30-ig meg kell valósulnia.

A nyíregyházi focicsapat új edzőközpontjának építését majdnem 300 millió forinttal támogatja a kormány - számolt be róla az RTL Híradó egy friss kormányhatározat alapján.

Jelenleg a gyepszőnyeg körül egy lelátó és egy épület áll, de a határozat alapján egy új edzőközpontot kap a másodosztályú klub, összesen 297,56 millió forint értékben. A beruházás előkészítéséért Kásler Miklós, emberi erőforrás miniszter bevonásával a nemzeti vagyonért felelős miniszter, Bártfai-Mager Andrea felel majd. Az előkészítés és a megvalósítás pedig a Beruházási Ügynökség feladata.

Mindezt azután, hogy az elmúlt két hétben másfél milliárd forintot vontak el két fővárosi ellenzéki vezetésű kerülettől a járványügyi védekezésre hivatkozva.

A IX. kerülettől a helyi művelődési ház felújítására megítélt 400 milliót forintot vették el a járványügyi védekezés miatt. Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere azt nyilatkozta a csatornának, hogy saját forrásból ezt a beruházást biztosan nem tudják megvalósítani.

Pár nappal később a VIII. kerületi polgármestert arról tájékoztatták, hogy összesen 1,1 milliárd forintot vonnak el tőlük is. Ez több fejlesztést is érint, például óvoda- és bölcsődefejlesztést, parkfelújítást, közbiztonsági fejlesztéseket, illetve bérlakások felújítására szánt pénzeket is. Pikó András, Józsefváros polgármestere elfogadhatatlannak és megindokolhatatlannak nevezte a legnehezebb sorsú fővárosi kerületet érintő döntést.

Az RTL Klub megkérdezte a kormányt arról, hogy megtudja, mi indokolta a nyíregyházi sportberuházást. Írásban azt a választ kapták, hogy a döntést még tavaly meghozták.

Az mfor.hu összesítése szerint a majdnem 300 millió forinttal 10,173 milliárdra emelkedett az az összeg, amit a kormány a veszélyhelyzet ideje alatt sportra költött el