OMSZ;mentők;Németh Szilárd;ételosztás;koronavírus;

2020-05-12 20:03:18

Németh Szilárd hálája és elismerése jeléül kiosztott tíz láda almát a mentőknek (videó)

A honvédelmi államtitkár tudja, hogyan kell megköszönni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Mintegy 15 ezer koronavírus-gyanús beteget láttak el és 40 ezer tesztet vittek házhoz a magyar mentők a járvány kitörése óta - írtuk vasárnap, a Mentők Napjára emlékeztetve.

A jeles alkalmat nem felejtette el Németh Szilárd sem, aki abszolút ráérzett arra, hogyan fejezhetné ki megbecsülését az alulfizetett, mindennap saját életüket is kockáztató mentőápolók felé: egészen pontosan tíz rekesz almával.

Ezt azonban nem csak úgy hirtelen, hűbelebalázs módon adta oda nekik: a jelenetet pontosan koreografálni és fotózni is kellett, majd felkerült a honvédelmi államtitkár Facebook-oldalára.

Így személyesen Németh tette közzé a felvételt, amin a csepeli mentőállomás és egy mentőautó előtt felsorakoztatott dolgozók türelmesen végighallgatják az államtitkár úr köszöntőjét, és átveszik munkájuk megérdemelt jutalmát. Mivel mindannyian maszkot viseltek, így nem kellett arcukat adniuk a performance-hoz.

Németh rövid szónoklatában arról beszélt, hogy a csepeli mentősök példát mutatnak helytállásból, bátorságból – de nem felejtette megemlíteni, hogy a helyi mentőállomás az ő polgármestersége idején elsőként kapott önkormányzati mentőautót. 

Végül az is kiderült, hogy az amúgy inkább a nyúljás pacalt és más, súlyosabb fogásokat kedvelő politikus nem saját zsebből vette az adományt: a videóba egy kis reklám is belefért, hiszen Németh elárulta, hogy a gyümölcsöket egy szatmári mezőgazdasági cég biztosította.

Hogy a bejegyzéstől Németh mit remélt, nem egyértelmű, de az biztos, hogy óriási kommentvihart támasztott.

A csatolt képgalériához közel 400 megjegyzés érkezett: a hozzászólók jó része inkább az államtitkárral etette volna meg az almát, más a fejéhez vágta volna; ám volt aki  csendesen arra emlékeztetett, hogy miközben a a fideszes államtitkárok fizetését 35 százalékkal emelik, a mentősöknek csak alma jut, nem normális fizetés.