Pártaktivistát ütött, felfüggesztett börtönt kapott a közterület-felügyelő

Publikálás dátuma
2020.05.21. 14:11
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Az óbudai közteresnek nem tetszett, hogy visszakértek tőle egy dokumentumot, ököllel vágott arcon egy idős férfit.
Egy év, végre hajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a férfit, aki tavaly májusban megvert egy pártaktivistát az óbudai Pethe Ferenc téren. A 46 éves vádlott az ügyészségi közlemény szerint közterület-felügyelőként követte el a bűncselekményt: a történtek idején egy járdán álló autó utasaival szemben akart intézkedni. Az autóban pártaktivisták ültek, akik egy bejelentett, európai uniós választási kampányrendezvény miatt voltak a helyszínen (az eset szempontjából talán mellékes, de az MSZP aktivistáiról van szó - a szerk).
A közteres azonban így sem tartotta szabályosnak a parkolást – és elkérte a bejelentett rendezvényt igazoló dokumentumot. Le is akarta fotózni a papírt, ez ellen viszont az aktivisták tiltakoztak, mert az igazoláson személyes adatok is szerepeltek: visszakérték a papírt – a közteres azonban nem adta, és a
az egyre hevesebbé váló vitában ököllel arcon ütött egy 71 éves férfit is, aki megpróbálta tőle visszavenni a lapot.

A jelenetről korábban az Index mutatott be videót.
A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a történtek miatt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt emelt vádat a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság előtt. Azt is kérték, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést – ennek a kérésnek pedig helyt is adott az ítélőtestület. Az ítélet azonban nem jogerős, mivel a vádlott ügyvédje tárgyalást kért az MTI szerint. 
Szerző

Füstbe ment drogbiznisz: kisebb hadsereg csapott le a Pest megyei terjesztőre és vevőire (videó)

Publikálás dátuma
2020.05.21. 10:52

Fotó: TEK/ Police Hungary /Yotube
A házkutatások során dizájnerdrogokat, több százezer forintot és 72 lőszert is találtak a rendőrök.
Több hónapig nyomozott a rendőrség az egész Pest megyében aktív drogterjesztő után, mire május 20-án egy összehangolt akció keretében az ügy összes gyanúsítottját elkapták.  
A műveletben negyvenkét rendőr és a TEK kommandósai vettek részt: szerda hajnalban hét helyszínen, köztük Kerepesen, Mogyoródon, Kistarcsán és fővárosi peremkerületben hajtottak végre rajtaütést, összesen 14 rendőrautó bevetésével.
Az ügy központi gyanúsítottja egy 48 éves kerepesti férfi, a  kilenc többi érintett tőle vásárolt rendszeresen dizájnerdrogokat a nyomozók szerint. A kerepesi gyanúsított „kati”, „kréta”, „füst” és „kristály” fantázianevű szer adagját 1000 forintért árulta - akadt olyan ügyfele, aki alkalmanként 20 pakkot vásárolt tőle. A kerepesi gyanúsított bejelentett, állandó munkahellyel nem rendelkezik -  az illegális üzlet azonban jól hozott a konyhára, az elmúlt hónapokban több milliós jövedelmet könyvelhetett el.
A helyszíni szemléken a megtalált új pszichoaktív anyagokat bezacskózták, ahogyan bűnjelcímke került az egyik előállított lakásán talált 72 darab lőszerre is, ezeket a későbbiekben szakértő vizsgálja. A vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében műszaki cikkeket, több százezer forintot, mobiltelefonokat foglaltak le a rendőrök.  
Az feltételezett díler r gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. A férfit őrizetbe vették, a további eljárást vele szemben a Gödöllői Rendőrkapitányság folytatja le, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt (police.hu)
Szerző

Egy hónapja nem találják a Debrecenben eltűnt 14 éves lányt

Publikálás dátuma
2020.05.21. 08:27
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Fülöp Tímeát egyelőre a rendőrök is hiába keresik, ezért a lakossághoz fordultak.
Fényképes körözést adott ki a Debreceni Rendőrkapitányság egy helyi kamaszlány eltűnése miatt: Fülöp Tímea április 22-én ment el otthonról, és azóta sem adott életjelet magáról – mint a police.hu írja, a „felkutatására tett rendőri intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre.”  A rendőrség ezért most a lakosság segítségét is kéri Tímea megtaláláshoz.
Kérik, hogy aki a képen látható lányt felismeri, tud hollétéről, az jelentkezzen személyesen a helyi kapitányságon (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.
Szerző