Egy anyára és két gyerekre támadt egy pitbull Csepelen

Publikálás dátuma
2020.05.21. 18:25
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az állatot lövés érte, és elszaladt. A sérült kutyát később megtalálták és átadták az Állatmentő Ligának.
A police.hu azt írja, csütörtök délután egy édesanya hívta a mentőket, és azt mondta, hogy Budapest XXI. kerületében, az Almafa utcában őt, 16 éves lányát és 12 éves ismerősüket megtámadta és megharapta egy kutya. Miután a mentők a helyszínre értek és megkezdték a sérültek ellátását, értesítették a rendőrséget, hogy az agresszív állat a helyszínen van. A rendőrök azonnal odasiettek, ahol a pitbull a rendőrökre is rátámadt; ekkor az egyik körzeti megbízott négy célzott lövést adott le az állatra. A pitbullt lövés érte, és elszaladt. A sérült kutyát később megtalálták és átadták az Állatmentő Ligának. A kutyatámadásban a 12 éves kislány súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba vitték, míg a 32 éves nő és a 16 éves lánya könnyű sérüléseket szenvedett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást a kutya gazdája ellen.
Szerző
Frissítve: 2020.05.21. 20:01

Börtönt kérnek egy gímszarvas tiltott elejtésében segédkező, korrupcióval is vádolt vadászra

Publikálás dátuma
2020.05.21. 16:36
Gímszarvas
Fotó: Shutterstock
Enyhének találta az ügyészség a nem jogerős ítéletet. Csaknem kétmázsás volt az értékes trófeájú szarvasbika.
Felfüggesztett szabadságvesztés helyett másodfokon letöltendő börtönbüntetést indítványoz a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség annak a hivatásos vadásznak a büntetőügyében, aki a vád szerint pénzért két orvvadászt segített egy gímszarvas elejtésében. Az ügyészség csütörtöki közleménye alapján – a 180 kilogramm súlyú hússal és 8 kilogramm trófeával rendelkezett – szarvasbikát lelövő egyik orvvadász felfüggesztett szabadságvesztését pénzbüntetéssel súlyosítanák. A dunántúli cég alkalmazásában álló vadász a vád szerint 2017 őszén két ismerősét információkkal, valamint fegyver és lőszer biztosításával segítette. Az elsőrendű vádlottat alkalmazó cég vadászterületén elejtették a vadat, s annak húsát és értékes trófeáját is együtt tulajdonították el. A jogosulatlan vadászat eltitkolásáért a hivatásos vadász 300 000 forintot vett át társaitól.  Az elsőfokú bíróság a vadászt lopás, lőszerrel való visszaélés, bűnsegédként elkövetett orvvadászat, valamint vesztegetés elfogadása miatt 2 év, az orvvadászokat pedig másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre, továbbá egyiküket pénzbüntetésre ítélte. Emellett mindhárom vádlottat 3 évre eltiltotta a vadász foglalkozás gyakorlásától. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ügyész fellebbezését fenntartotta, mert az abban foglaltak szerint a vadász – a foglalkozásához kötődő közbizalom megsértésével – olyan bűncselekményt követett el, amelyet hivatásánál fogva meg kellett volna akadályoznia.
Szerző

Szájmaszkban és napszemüvegben próbálta kirabolni a postát egy férfi Szegeden

Publikálás dátuma
2020.05.21. 14:27

Fotó: police.hu
Egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt, majd miután nem kapott, távozott. Keresik a rendőrök.
Megpróbáltak kirabolni egy postát Szegeden, a Csongrád megyei rendőrök keresik az elkövetőt – írja a police.hu. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi csütörtök délelőtt, valamivel 11 óra 30 perc után ment be a Csongrádi sugárúton található postára. A férfi szájmaszkot és napszemüveget viselt. Az ott lévő alkalmazottól egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt, majd miután nem kapott, távozott. Az eset során senki sem sérült meg.
Szerző
Témák
Szeged rablás posta