Akkor jött rá a Suzukist feltartóztató pizzafutár, hogy komoly a helyzet, amikor a rendőrök fegyvert rántottak

Publikálás dátuma
2020.05.24. 20:57

Fotó: RTL Híradó
Az autó sofőrje az RTL Klub információi szerint még mindig nincs kihallgatható állapotban.
Már fegyvert fogtak arra a Suzukisra, aki két járőrt is megpróbált elgázolni szombat este a Bajcsy-Zsilinszky úton, amikor a pizzafutár a rendőrök segítségére sietett. A fiatal futár az RTL Híradónak nyilatkozott az esetről.
- Folyamatosan mérlegeltem azt, hogy mennyire fér bele a kereteimbe és a képességeimbe az, hogy feltartsam a Suzukist

- nyilatkozta Dávid a csatornának.

Elmondása szerint akkor fogta fel, hogy komoly vészhelyzetről van szó, amikor az autós tolatás közben elsodorta az egyik rendőrt, és a rendőrök fegyvert rántottak.
- Akkor gondoltam azt, hogy ez eléggé rossz irányba is elfajulhat

- közölte a futár.

Több járókelő is felvételt készített az esetről, de azok csak az incidens végét rögzítették. Néhány másodperccel korábban az autóst a járőrök igazoltatni próbálták, de amikor közelítettek felé, ő előbb tolatni kezdett, és majdnem elsodorta az egyik rendőrt, majd előre menetbe kapcsolt, és majdnem elsodorta a másikat. Amikor a rendőrök megpróbálták autóval követni, a férfi nekik tolatott, ekkor lépett közbe a robogós. Végül a sofőr magától kiszállt a kocsiból, és kisebb birkózás után megbilincselték. A férfi őrizetben van, de a csatorna úgy tudja, hogy nincs kihallgatható állapotban. A BRFK már jelezte, hogy hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyben. 
Szerző

Szúrós szag miatt ki kellett üríteni egy társasházat Szolnokon

Publikálás dátuma
2020.05.24. 20:33
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Vizsgálta a katasztrófavédelem, hogy mi a szag forrása, de a mérések végül nem mutattak ki mérgező anyagot.
Szúrós szag miatt riasztották Szolnokon a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit egy Dr. Sebestény Gyula úti társasházhoz - számolt be az esetről a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kikísérik a lakókat az épületből és folytatják a szag forrásának felderítését. A katasztrófavédelmi mobil labor is a helyszínre tart.  Frissítés: A katasztrófavédelem vasárnap este fél kilenc előtt bejelentette, hogy a mérések nem mutattak ki mérgező anyagot a levegőben, a szúrós szag sem érezhető már, a lakók pedig visszatérhetnek otthonukba. 
Szerző
Frissítve: 2020.05.24. 20:58

A rendőröket is el akarta ütni egy menekülő Suzukis a Bajcsy-Zsilinszky úton, egy motoros futár állította meg - Videó!

Publikálás dátuma
2020.05.24. 18:01

Fotó: Olvasói fotó/Index / Index
Az autós a rendőrautónak is nekiment, elfogásakor is szabadulni próbált.
Összetűzésbe került a rendőrökkel egy férfi szombat este fél nyolc előtt nem sokkal a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Bazilika mellett. A férfi megpróbálta elütni a járőröket, majd el akart menekülni, de egy robogós ételfutár megállította az autót. Az incidensről videófelvétel is készült, amelyet az Index tett közzé. A történtekről a portál egy olvasója számolt be. Azt látta, hogy áll egy kék Suzuki a külső sávban, mögötte pedig egy rendőrautó. Kiszállt két rendőr az autóból, és elindultak a Suzuki felé, a férfi azonban hirtelen nagy gázzal elindult. Erre a rendőrök visszapattantak az autóba, de a Suzukis szinte azonnal lefékezett. Amikor ismét kiszálltak a rendőrök, a kocsi hirtelen tolatni kezdett, és az olvasó beszámolója szerint kis híján elütötte az egyik rendőrt, és nekitolatott a rendőrautónak.
Ezután a másik irányba, a Deák Ferenc tér felé indult volna el az autós, ott azonban a robogós futár befékezett előtte, és nem engedte tovább.

A Suzukis ezután a másik irányba próbált menekülni, de a robogós ismét megállította. Ekkor kiszállt a sofőr, odasétált a rendőrökhöz, akik megpróbálták megbilincselni. Kisebb lökdösődés kezdődött, mert a férfi megpróbált kiszabadulni, végül a földön fejezték be az intézkedést.
A BRFK vasárnap reggel azt válaszolta az Index érdeklődésére, hogy szombat este 19 óra 25 perc körül a a járőrök egy férfi ellen intézkedtek a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél, mert a férfi korábban egy piros lámpánál láthatóan zavartan viselkedett, illetve becsmérlő kifejezéseket tett. A sofőr az egyik intézkedő járőrt hátramenetben megpróbálta elütni, majd előremenetbe kapcsolt és menekülni próbált. A másik rendőr a jármű elé állva próbálta ezt megakadályozni, de a sofőr őt is megpróbálta elütni. A járőrök ezután a szolgálati autóval indultak utána, de a férfi hátramenetbe kapcsolt és a rendőrautónak nekitolatott, majd ismét menekülni akart. A sofőrt ebben végül a motoros akadályozta meg. A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, az alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az intézkedésben az egyik járőr a jobb könyökén megsérült, őt kórházba vitték. A BRFK hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt feljelentést tesz.
Szerző
Frissítve: 2020.05.24. 18:48