Előfizetés

Nemcsak a járvány - így magyarázta Mészáros Lőrinc lánya sok-sok ember kirúgását

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.22. 18:25
Eredetileg is terveztek tömeges elbocsátást a Hunguest Hotelsnél
Fotó: Béres Márton / Népszava
Több tízmilliárdos szállodafelújítás, jelentős állami forrásokkal. Később várják a minőségi munkaerőt.
Eredetileg is terveztek tömeges elbocsátást, de más-más időpontokban, és kevesebb dolgozót érintően – magyarázkodott Mészáros Lőrinc lánya a Magyar Nemzetnek,  hogy miért is bocsátanak el 800-850 embert a Hunguest Hotels Zrt.-nél. A kormánypárti lapnak adott interjúban Mészáros Beatrix kiemelte, hogy a szállodaláncnál tervezett felújításokat korábban decemberi kezdéssel, szakaszosan, tehát időben elhúzva kezdték volna meg. A pandémiás helyzetben azonban a menedzsment gazdasági szempontból racionális és elengedhetetlen döntést hozott, amikor előre ütemezte az egyébként is zárva tartó szállodák felújítását.
„A csoportos létszámleépítés tehát a járványhelyzet miatti bezárások és az előre hozott felújítási munkálatok együttes következménye”

– mondta Mészáros Beatrix.

A Népszavának május elején a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. a hotelek felújításának akár két éves felújításával indokolta, hogy miért a gazdaság újraindításakor bocsátanak el több száz embert a tulajdonába tartozó Hunguest Hotels Zrt.-nél. utóbbi cég igazgatósági elnöke Mészáros Beatrix. Kijelentette ugyanakkor: az átmeneti állapotot követően „a megújult négy csillag, illetve négy csillag superior besorolású Hunguest Hotels szállodákba nagy számban számítunk majd a szakképzett, minőségi munkaerőre”. – Magyarország legnagyobb szállodavállalata jelenleg négy országban 26 szállodát tudhat magáénak – büszkélkedett az igazgatósági elnök, aki szerint ebből 14 szállodát öt éven belül felújítanak. Mint kiderült, van is miből:  
„A felújításokhoz az elnyert 17 milliárd forint mellé több mint 27 milliárd forint önerőt biztosít az anyavállalat Opus Global Nyrt.”

Mészáros Beatrix egy kicsit panaszkodott is, amikor kifejtette, hogy a Hunguest Hotels a Magyar Turisztikai Ügynökség 2017 óta meghirdetett Kisfaludy-programjára csak tavaly év végén „tudtak elindulni”.

Orbán javaslatára Virág Barnabást nevezik ki az MNB alelnökének

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.22. 12:50
Virág Barnabás
Fotó: Bugány János / MTI
Az ünnepélyes eskütétel 2020. június 23-án, kedden lesz a Sándor-palotában.
Áder János köztársasági elnök – a miniszterelnök javaslatára – 2020. június 22-ei hatállyal hat évre nevezi ki Virág Barnabást a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal hétfőn az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az ünnepélyes eskütétel 2020. június 23-án, kedden lesz a Sándor-palotában. Virág Barnabás eddig a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója volt.
Mint megírtuk, Nagy Márton május végén mondott le váratlanul alelnöki tisztségéről. Matolcsy György felkérte Virág Barnabást, a monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatót, hogy átmeneti jelleggel vegye át a monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnökség irányítását. A Növekedési Hitelprogram Hajrá és a Növekedési Kötvényprogram vezetését Patai Mihály, a nemzetközi kapcsolatokért, készpénz-logisztikáért, pénzügyi infrastruktúrákért és digitalizációért felelős alelnök vette át.

Szerdától drágábbak lesznek az üzemanyagok

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.22. 11:49

Fotó: Népszava
A benzin átlagára bruttó 8 forinttal, a gázolajé bruttó 6 forinttal változik.
A héten szerdától jelentősen emelkedhetnek itthon az üzemanyagárak, ez a Brent típusú olaj árának emelkedésével magyarázható. A benzin ára bruttó 8 forinttal változik, míg a gázolaj átlagára bruttó 6 forinttal emelkedik – írja a holntankoljak.hu. A cikk szerint a 95-ös benzinért literenként átlagosan 356 forintot, a gázolajért 363 forintot kell majd fizetni.