Gyilkosság Kőbányán - Letartóztatták a gyanúsítottat

Publikálás dátuma
2020.06.30. 15:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Fennáll a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye.
A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Törvényszék. A megalapozott gyanú szerint a terhelt 2020. június 28-án egy kőbányai lakásban testi erővel és egy tárggyal olyan súlyosan bántalmazott egy idős férfit, hogy az a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított bejelentett lakcímmel és tartózkodási hellyel nem rendelkezik. Elmondása szerint jövedelme van, ezt azonban nem tudta igazolni. A terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya kiemelkedő, bizonyítottság esetén 10-től 20 évig terjedő – de akár életfogytig tartó – szabadságvesztéssel is büntethető. Mindezekre tekintettel alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne. A gyanúsított büntetett előéletű. A gyanúsítás szerinti bűncselekményt egy szintén személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés és más büntetőeljárások hatálya alatt követte el, így vele szemben a bűnismétlés veszélye is fennáll. A bíróság a fentieket figyelembe véve úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag letartóztatással biztosíthatók. A végzés végleges.
Szerző

Belefulladt egy fiatal a Krasznába Ópályinál

Publikálás dátuma
2020.06.30. 15:06
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi hétfőn, fürdőzés közben merült el a folyóban.
A Krasznába fulladt egy férfi a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Ópályinál - tájékoztatta a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedden az MTI-t. Rutkai-Dér Vivien közölte: a fiatalember hétfőn, fürdőzés közben merült el a folyóban, felkutatására a mátészalkai hivatásos tűzoltók és mentőszervezetek érkeztek a helyszínre. A férfi holttestét kedd délelőtt, az eltűnési helyétől nem messze találták meg a Krasznában.
Szerző
Témák
fulladás Kraszna

Hazugság volt az érdi emberrablás, magának okozta a sérüléseket a 15 éves lány

Publikálás dátuma
2020.06.30. 11:48
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A sajtót sikeresen megvezette, a rendőrséget már nem tudta az érdi kamasz, aki emberrablók helyett barátjával töltötte a kieső órákat.
 Elrabolt és megerőszakolt tinédzserről tett bejelentést a rendőrségen a lány 16 éves barátja 2020. június 29-én 16 óra 30 perc körül. A lány állította, hogy aznap 8 óra 30 perc körül az Alsó utcában megállt mellette egy fekete Audi, kipattant belőle két ismeretlen férfi, valamit az arcához szorítottak, berakták a kocsiba, majd egy raktárépületben tért magához. Rövid ideig volt eszméleténél, közben kést szorítottak a torkához, megerőszakolták, majd órákkal később egy érdi utcában kilökték a járműből, ott találkozott össze barátjával.
Miközben a mentők orvosi vizsgálatra kórházba vitték a lányt, látleletek készültek, mintavétel és testszemle zajlott, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság forró nyomos egysége igyekezett minél több információt beszerezni. A lány által megnevezett utcák, közterületek térfigyelő kameráinak felvételeit több órára visszamenőleg ellenőrizték, tanúkat kutattak, kihallgatták a bejelentő barátot és a lányt is. Késő estére kiderült, a bejelentésnek nincs valóságtartalma. A két, egymással négy napja járó fiatal bevallotta, közösen találták ki az emberrablós történetet, hogy ne derüljön ki, az egész napot együtt töltötték.
Hogy meséjük még hihetőbb legyen, a lány megszaggatta ruháját, összekoszolta magát az úton talált porral, még a haját is összekócolta, a testén lévő hámsérüléseket együtt okozták.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tovább vizsgálja a két fiatal vallomásában lévő, az együtt töltött idő körülményeire vonatkozó ellentmondásokat – írja a police.hu. A fiatalok ugyanakkor nem csak a rendőröket tévesztették meg: hétfőn és kedden tucatnyi országos lefedettségű lap számolt be az esetről abban a hiszemben, hogy tényleg bűncselekmény történt. A  kamaszok tettének a szülői leszidásnál jóval súlyosabb következménye lehet, hiszen a hatóság félrevezetésének vétségéért két éves szabadságvesztés is járhat büntetésként.
Szerző