Előfizetés

Szociális otthon vezetőjeként fosztotta ki a gondozottak bankszámláit

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.30. 17:16
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi összesen 73 millió forint kárt okozott öt embernek.
A Monori Járásbíróság 6 év 2 hónapos börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki egy gyömrői szociális otthon vezetőjeként kifosztotta a gondozottak bankszámláit - tájékoztatta Budapest Környéki Törvényszék kedden az MTI-t. A vádlott, akit folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt talált bűnösnek a bíróság, összesen 73 millió forint kárt okozott öt sértettnek - közölték. A közlemény szerint, a férfi 2003 óta dolgozott az intézményben, 2013 óta intézményvezetőként. Feladatai közé tartozott a pszichiátriai és szenvedélybetegek, illetve fogyatékos személyek ellátásának és ápolásának megszervezése. A vádlott elhatározta, hogy a szociális otthon tehetősebb lakóinak bizalmába férkőzve, kiszolgáltatott helyzetüket kihasználva a bankszámláikról beleegyezésük és tudtuk nélkül átutalásokat intéz a saját bankszámlájára, a pénzt pedig saját magára fordítja. Az egyik sértett esetében a pénz mellett az idős nő érzelmeit is kihasználva két ingatlanjának megszerzését is eltervezte. A bíróság mellékbüntetésként a vádlottat 7 évre eltiltotta a közügyek, illetve 8 évre a foglalkozásának gyakorlásától is. Az ítélet nem jogerős - közölte a törvényszék. 

Tűz volt a vasúttörténeti parkban

MTI
Publikálás dátuma
2020.06.30. 16:51
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok más járművekre is átterjedjenek.
Kigyulladt egy személyvagon kedd délután Budapesten, az Angyalföld és Zugló határán található Magyar Vasúttörténeti Park területén. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: a tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok más járművekre is átterjedjenek, de a vagon teljesen kiégett. Senki nem sérült meg.

Gyilkosság Kőbányán - Letartóztatták a gyanúsítottat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.06.30. 15:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Fennáll a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye.
A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Törvényszék. A megalapozott gyanú szerint a terhelt 2020. június 28-án egy kőbányai lakásban testi erővel és egy tárggyal olyan súlyosan bántalmazott egy idős férfit, hogy az a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított bejelentett lakcímmel és tartózkodási hellyel nem rendelkezik. Elmondása szerint jövedelme van, ezt azonban nem tudta igazolni. A terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya kiemelkedő, bizonyítottság esetén 10-től 20 évig terjedő – de akár életfogytig tartó – szabadságvesztéssel is büntethető. Mindezekre tekintettel alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne. A gyanúsított büntetett előéletű. A gyanúsítás szerinti bűncselekményt egy szintén személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés és más büntetőeljárások hatálya alatt követte el, így vele szemben a bűnismétlés veszélye is fennáll. A bíróság a fentieket figyelembe véve úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag letartóztatással biztosíthatók. A végzés végleges.