Előfizetés
Fotó: STR / AFP

Képeken a japán ítéletidő pusztítása

Heves esőzések miatt 1,3 millió embert evakuálnak a Japán déli részén található Kjúsú szigetén, miközben már 50 halottja van a felhőszakadások okozta földcsuszamlásoknak és áradásoknak. A Kyodo japán hírügynökség szerint 12 prefektúrában összesen 71 földcsuszamlásra került sor. A szigetország délnyugati részét sújtotta leginkább az ítéletidő, országszerte tízezreket mozgósítottak, de a mentési munkákat az időjárás jelentősen megnehezíti. Abe Sindzó japán kormányfő kedden bejelentette: 80 ezerre emelik a mentésben részt vevők létszámát.

Szerző

Megosztás
Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP

Három hónap után először mehettek kocsmába az angolok, boldogra itták magukat – képek Londonból

Londonban szabályos utcabál kerekedett a kijárási korlátozások enyhítése utáni első szabad kocsmázásból, bár az újranyitás egyik feltétele a távolságtartás volt. Szombaton újra kinyitottak az éttermek, mozik és vidámparkok is, de a látszat szerint az angolok a csapolt sörnek örültek a legjobban.

Szerző

Megosztás
Fotó: Erdős Dénes / Népszava

Hiába tiltakoztak, nem hallatszott a Parlamentbe a színművészetisek hangja - galéria

Második alkalommal tiltakoztak az egyetem diákjai az átalakítás miatt. Pénteken Első figyelmeztetés címmel szervezett tüntetést a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Hallgatói Önkormányzata a Kossuth térre. A hallgatók közössége arra kérte a kormányt, hogy vonja vissza az SZFE modellváltásáról rendelkező törvénytervezetet, de míg a téren tiltakoztak, addig bent az országgyűlés simán megszavazta azt.

Szerző

Megosztás
Demonstráció a Parlament előtt, míg odabennt döntenek az egyetem sorsáról
Fotó: Erdős Dénes / Népszava