Előfizetés

Ölni tudott volna néhány kenőmájas zsemléért a gödi rabló

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.29. 10:40
B. József megbilincselve mutogat a bűncselekmény helyszínén
Fotó: police.hu
Torokhoz szorított késsel rabolt ki egy horgászt József, aztán belakmározott a zsákmányolt 180 forintból.
Előbb rokonoknál szállt meg, majd padokon aludt a Gödön vendégeskedő B. József: a férfi pénze hamar elfogyott, ezért úgy döntött, rabolni fog magának. Július 25-én, délben meg is valósította tervét: a gödi Feneketlen-tó partján egy horgász háta mögé lépett, majd zöld nyelű bicskáját az áldozat torkához szorítva, pénzt vagy életet követelt. A rabló pénztárcát és mobilt akart szerezni, végül azonban megelégedett a markába csúsztatott pénzérmékkel, 180 forinttal is. 
Ezután elmenekült, de távozása előtt még megfenyegette a horgászt: ha megfordul, elvágja a torkát.

A férfi ezután egy bokorba rejtette dzsekijét, az elkövetéskor használt ruháját és a bicskát a Dunába dobta, a megszerzett apróból pedig három zsemlét és egy kenőmájast vett egy közeli kisboltban. A rablást persze bejelentették a rendőrségen is, a nyomozók pedig próbálták felkutatni a tettest, adatokat gyűjtöttek. A nyomozást segítette, hogy járókelők július 27-én felfedezték a bokorba hajított dzsekit – a kabátot pedig egy helyi kocsma vezetője is felismerte, mint a hozzá többször betérő gyanúsított kabátját. 
B. Józsefet nem sokkal később elfogták. Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, magyarázata szerint nagyon megbánta tettét, amire az éhség vitte rá. Az őrizetbe vett férfi ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság, egyben kezdeményezik letartóztatását (police.hu). 

A kukákra lövöldözött a telkén, de egy autóbuszt is eltalált egy férfi Veszprémben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.28. 14:46
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, a légfegyvert pedig lefoglalták.
A megyeszékhelyi rendőrkapitányság körzeti megbízottja és járőre 2020. július 27-én délután éppen a veszprémi vasútállomásnál tartózkodott, amikor az egyik helyi járatú autóbusz vezetője kérte intézkedésüket. A sofőr elmondta, hogy ismeretlen személy rálőtt az állomás melletti fordulóban várakozó autóbuszra, amelyen ő maga is rajta volt - írja a police.hu. A lövés a jármű egyik oldalablakát találta el, amely megrepedt, és közel hatszázezer forint kár keletkezett. Ezután megjelent a helyszínen az elkövető is, egy 42 éves helyi lakos, aki elismerte felelősségét. Nyilatkozata szerint lakásának ablakából légfegyverrel a bekerített telken lévő kukára lövöldözött, azonban egy lövedék elhagyta az ingatlan területét, ez csapódhatott be az autóbusz ablakába. A 42 éves férfit a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, a légfegyvert pedig lefoglalták. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Megerőszakolhattak egy beteget egy sátoraljaújhelyi kórházban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.28. 13:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az intézmény egyik alkalmazottját őrizetbe vették.
Szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság egy 53 éves férfival szemben – írja a police.hu. A gyanúsított július 10-én a hajnali órákban egy sátoraljaújhelyi egészségügyi intézmény alkalmazottjaként, az egyik kórteremben szexuális bűncselekményt követett el egy női beteg sérelmére. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság az 53 éves férfit hétfőn őrizetbe vette, egyben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására.