Előfizetés

Megzsarolta és bezárta házába a nőt, aki elállt az autója megvételétől (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.30. 10:52

Fotó: police.hu
A nő végül ötezer forintot adott a férfinak, így elhagyhatta az épületet.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányság zsarolás és személyi szabadság megsértése megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 54 éves helyi lakos ellen. A nyomozás adatai alapján a férfi kedden, a reggeli órákban salgótarjáni családi házánál egy gépkocsi adás-vétele kapcsán találkozott a sértettel és annak édesanyjával. A nő a későbbiekben elállt a jármű vételétől, amely után a férfi bezárta családi háza bejárati ajtaját és tízezer forint készpénzt követelt tőle. Ezután a nő hozzátartozójával dulakodni kezdett. Ezt követően a nő ötezer forintot fizetett neki, majd édesanyjával együtt elhagyhatták az ingatlant. Az 54 éves férfit a rendőrök elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Meghosszabbították a két komáromi férfi letartóztatását, akik a gyanú szerint halálra verték a lakótársukat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.30. 10:34
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A gyanúsítottak továbbra is tagadják bűnösségüket.
Továbbra is tagadja a bűnösségét az a két férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy június 17-én a késő esti órákban halálra verték az alkalmai ismerősüket – közölte a 24.hu megkeresésére Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője. Hozzátette, hogy a Tatabányai Járásbíróság egyetértett a főügyészség indítványával, és három hónappal meghosszabbította a gyanúsítottak letartóztatását. A portál felidézi: a két negyven körüli férfiszívességi lakásfelhasználóként lakott az őket befogadó sértettnél. Egyik este addig verték ittasan a jótevőjüket, amíg a többszörös törések és a kialakult belső vérzések miatt a férfi életét vesztette. Kiderült, hogy mindkét férfi volt már büntetve korábban, megélhetést biztosító jövedelemmel pedig egyikük sem rendelkezik. Mivel esetükben komolyan tartani lehet attól, hogy újabb szabadságvesztéssel járó bűncselekményt követnének el, vagy megpróbálnának elrejtőzni a hatóságok elől, ezért az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően meghosszabbította a letartóztatásukat. 

Holttestet találtak hajnalban Szombathelyen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.07.30. 10:27
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet.
Egy férfi holttestét találták meg csütörtök hajnalban Szombathelyen, a Rohonci út egyik háza előtt, a Bolyai János udvara felől – írja egy olvasói levél alapján a Nyugat.hu. A Szombathelyi Rendőrkapitányság a lapnak azt írta, hogy közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják az esetet.