közbeszerzés;Országgyűlési Őrség;

2020-08-13 15:18:51

Megújul az Országgyűlési Őrség "gardróbja"

Az alapdarabokon kívül nyakkendőkre, nyakkendőtűkre és hímzett karjelzésekre is kiterjed a megrendelés.

Az Országgyűlési Őrség felruházására írt ki nyílt eljárásos közbeszerzést az Országgyűlés Hivatala, az ajánlatokat szeptember 10-ig várják - vette észre az mfor.hu.

A rendszeresített egyen- és társasági ruházatnak része egyebek mellett 300 darab szolgálati sapka, 100 darab szolgálati téli sapka, 700 darab póló, 900 darab ing. Valamint a szolgálati vékony és vastag zoknik, derékszíjak, kesztyűk, csősálak. A társasági ruházatnak pedig egyebek mellett zubbonyok, pantallók, szoknyák a részei. De nyakkendőkre, nyakkendőtűkre és hímzett karjelzésekre is kiterjed a megrendelés. Az őrség létszáma március végén 397 fő volt, 42 hely pedig betöltetlen.

A kiírásban ugyan nem rögzítették a becsült árat, az viszont elvárás a jelentkezőkkel szemben, hogy az előző három évben volt teljesített szerződése szolgálati ruhák értékesítésére, meghatározott - de a kiírás tárgyától elmaradó - mennyiségben, amely megrendelések leszállítása legfeljebb hat éve indult el.

Az Országgyűlési Őrség ruházatát rendszeres időközönként frissítik, korábban évente írtak ki közbeszerzést erre a célra. Azokon pedig sikerrel szerepelt a Milipol Zrt., a céggel két éve 355 millió forint értékű szerződést kötöttek.  

A Milipol visszatérő szereplője és nyertese a hadügyi- rendőrségi közbeszerzéseknek. A cég korábban 225 millióért szállított le gépfegyverre szerelhető irányzékokat a honvédelmi tárcához tartozó Védelemgazdasági Hivatalnak, darabonként akár 20 millióért is adtak el bombaruhákat a Készenléti Rendőrségnek, de tetőtől talpig felöltöztették már Kövér László házőrségét is, potom 385 millió forintért.