feljelentés;Tiborcz István;Tordai Bence;

Tiborcz István szép felárral eladott egy szállodát, Tordai Bence feljelentést tesz az ügylet miatt

A Párbeszéd politikusa szerint az indokolatlan kétmilliárdos felárral a vevő, egy befektetési alapkezelő megkárosította saját cégét és részvényeseit.

Helyreigazítás„A nepszava.hu internetes portálon 2020. 08. 17-én megjelent „Tiborcz István szép felárral eladott egy szállodát, Tordai Bence feljelentést tesz az ügylet miatt” című cikkben valótlanul állítottuk a következőket: A miniszterelnök veje, Tiborcz István 1,6 milliárd forintért megvette, majd 3,6 milliárdforintért eladott egy ingatlant, miközben nem hajtott végre értéknövelő beruházást rajta. A valóság ezzel szemben az, hogy Tiborcz István nem vett 1,6 milliárdért ingatlant, amit később értéknövelő beruházás nélkül 3,6 milliárdért eladott. A valóság továbbá az, hogy a cikkben szereplő ingatlan kapcsán az érintett ingatlan tulajdonosa az értékesítést megelőzően jelentős beruházásokat végzett (példálózva: az épület állagmegóvása körében a környezetet érintő tereprendezés, vízszivattyúzás, hulladékelszállítás stb. A tervezés körében tervező megbízása. Továbbá projektmenedzsmenti és jogi kontrolling feladatok ellátása stb.). Az indokolatlan kétmilliárdos felárral a vevő, egy befektetési alapkezelő megkárosította saját cégét és részvényeseit. A valóság ezzel szemben az, hogy Tiborcz István nem értékesített ingatlant indokolatlan kétmilliárdos felárral. Az értékesítésnek köszönhetően milliárdos osztalékot tudott Tiborcz István kivenni a Hotel VSGRD Kft.- ből. A valóság ezzel szemben az, hogy Tiborcz István a cikkben szereplő értékesítéshez kötődően nem vett fel milliárdos osztalékot."

Ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tesz feljelentést Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese egy visegrádi szállodaügylet miatt.

Az ellenzéki politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az ügylet során a miniszterelnök veje, Tiborc István 1,6 milliárd forintért megvette, majd 3,6 milliárdért eladta az ingatlant, miközben nem hajtott végre értéknövelő beruházást rajta.

Hozzátette, az indokolatlan kétmilliárdos felárral a vevő, egy befektetési alapkezelő megkárosította saját cégét és részvényeseit.

Tordai Bence kiemelte: az utóbbi tíz évben autoriter államkapitalizmus épült ki Magyarországon, azaz nem csupán a kapitalizmus alapvető problémáit kell kezelni a 2022-es kormány- és rendszerváltás után, hanem le kell fejteni a gazdaságról az azzal összenőtt politikai szisztémát.

Szerinte egy elnyomó hatalom, egy pártállami hatalom érdekeinek rendeli alá a gazdaság működését a jelenlegi rendszer, amely szinte eltüntette a tisztességes versenyt és a szabadpiaci működést.

A félkész hotelt a Szíjj Lászlóhoz köthető vagyonkezelő, a Minerva V50 Ingatlankezelő Alap vette meg tavaly márciusban. Arról az mfor.hu számolt be júniusban, hogy az értékesítésnek köszönhetően milliárdos osztalékot tudott Tiborcz István kivenni a Hotel VSGRD Kft.-ből.