Előfizetés
Fotó: BEHROUZ MEHRI / AFP

Így lesz művészet az élő aranyhal

A japán Hidetomo Kimura akváriumok kiskereskedelmével kezdte karrierjét, ami egy idő múlva szenvedélyévé vált. 2007-ben Art Aquarium címmel kiállítást rendezett az általa megálmodott művészi tartályokból, ami évről évre turisták tízezreit vonzó időszaki kiállítássá nőtte ki magát. Az idei rendezvényre már a 21. század vizualizációs formáit is beveti és az állatvédők tiltakozására reagálva halbarát akváriumokat használ. Kár, hogy az aranyhalaktól senki nem tudja megkérdezni, jól érzik-e magukat.

Szerző

Megosztás
Brilliant goldfish illuminated
Fotó: Miho Ikeya / AFP
Fotó: Rizwan TABASSUM / AFP

Derékig a szennyes vízben gázol fél Pakisztán - képek az áradásokról

Az ázsiai ország rendre megküzd a monszunévszak okozta szezonális csapadékmennyiséggel, de évről évre kevesebb sikerrel. Az utcákon hömpölyög, s az otthonokba is betör a szennyvíz, mert a csatornarendszer elavult és képtelen elnyelni a sok esővel együtt a lakossági „kibocsátást” is, rengeteg bírálat éri a hatóságokat gyenge védekezési teljesítményük miatt. A monszun hozta csapadéközön leginkább Karacsit sújtja, ugyanakkor Pakisztán egészét próbára teszi. Bár a halálesetek zömmel az ország déli részén történtek, az északiról is jelentettek tucatnyit. Már csaknem száz ember vesztette életét.

Szerző

Megosztás
Fotó: PUNIT PARANJPE / AFP

Hatvan embert kimentettek, de még harmincan a romok alatt lehetnek – Képek az indiai házomlásról

Összeomlott egy 47 lakásos, ötemeletes társasház a Mumbaitól mintegy 170 kilométerre délre található Mahad település szegénynegyedében. A házban kétszázan laknak, de a lakosok nem mindegyike tartózkodott ott, amikor összedőlt. A mentés nagy erőkkel folytatódik, a katasztrófavédelmi szolgálatok embereinek a helyi lakosok is segítenek, a munkálatokat ugyanakkor nehezíti a heves esőzés és az előzetes vizsgálatok szerint az épületomlás is amiatt történhetett, hogy a szakadatlan esőzések következtében erősen felázott a talaj. Az indiai bűnügyi statisztikai hivatal szerint csak 2017-ben több mint 1200 ember vesztette életét 1161 épület összeomlásában.

Szerző

Megosztás