Előfizetés

Megkezdődött Mészáros Lőrinc és felesége válópere

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.16. 12:11
Mészáros Lőrinc és felesége a parlamentben
Fotó: Népszava
Egy átlagember számára felfoghatatlan, 270 milliárdos vagyon felosztása a tét. A harmadik leggazdagabb magyar nem engedte magát fotózni.
Szerda reggel a Budai Központi Kerületi Bíróságon megkezdődött Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix válópere – tudósított a helyszínről a 24.hu. Mint arról beszámoltak, a bíróságra – ahol zárt tárgyalást tartanak – elsőként az asszony érkezett meg egy tűzpiros, nyitott tetejű Mercedesszel, nem sokkal később a felcsúti milliárdos konvoja is befutott. Mészáros Lőrincet a lap munkatársa hiába próbálta megkérdezni a 270 milliárdosra saccolt vagyon megosztásának módjáról, a „harmadik leggazdagabb magyar”  kísérői pajzsként védték az üzletembert. Ügyvédje azt is közölte, ügyfele nem tekinti magát közszereplőnek, ezért nem járul hozzá a róla készült képek közzétételéhez. 

Vélhetően nem bíztak semmit a bíróságra

Miként a Népszava is megírta, a felcsúti milliárdos és felesége szeptember 4-én – magánszemélyektől szokatlan módon – MTI-közleményben jelentette be, hogy felbontják házasságukat. A pontos megfogalmazás szerint kezdeményezik a bíróságnál a házasság egyezséggel történő lezárását. A közleményben azt is állították, hogy a döntést teljes egyetértésben hozták meg, és a váláshoz szükséges döntésekben nem volt köztük vita. Mészárosné a bejelentés előtt elköltözött Felcsútról. Az Opten cégadatbázis szerint a nevén lévő vállalkozásokban már szeptember 2-án átvezették a lakcímváltozást, eszerint az asszony Budapesten, egy XII. kerületi társasházban lakik.  A 24.hu megemlítette: azóta az is kiderült, hogy Kelemen Beatrix nemcsak mint tulajdonos, hanem mint cégvezető is megszüntette a kapcsolatát a férje vállalataival. Az egyetlen olyan vállalkozás, amely Mészárosné Kelemen Beatrix nevén maradt, a Media Vivantis Zrt., amely két televíziócsatornát, a Life és az Ozone Tv-t üzemelteti.

Struccpolitika: úgy teszünk, mintha nem is lenne második hullám

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.16. 12:09

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
Bár hordjuk a maszkot, de minden más tekintetben lazult a fegyelem.
A tavaszi, első hullámhoz képest kevésbé óvatosak a vírus elleni védekezésben a magyarok

- írja kutatására hivatkozva az Ipsos. A kutatócég még a maszkviselési szabályok szigorítása előtt mérte meg azok használatát a teljes lakosság körében. Ez 4%-ot mérséklődött az augusztus 87% után. Ugyanakkor a maszkviselésen, a gyakori kézmosáson és a kézfogások kerülésén túl minden egyéb területen a járvány előtti állapotba mutató visszarendeződés látszik, az újra növekvő esetszámok ellenére is.
Az alábbi tevékenységek közül melyik igaz Önre?
Fotó: Ipsos Omnibus
Az ezer fő megkérdezésével történő kutatás további megállapításai ide kattintva olvashatók el.  A szakemberek szerint pedig már javában tart a második hullám. Lapunk is beszámolt arról a keddi konferenciáról, amelyen Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezetője azt mondta, "Magyarországon Európa többi részéhez képest tombol a járvány, ez a fekete igazság!". Úgy véli, senkit ne tévesszen meg, hogy most a fiatalok között van a legtöbb új eset. Egyúttal üzent a vírustagadóknak is: fehér köpenyes sarlatánoknak nevezte őket, és szerinte tevékenységükkel nagyobb kárt okoznak, mint maga a vírus.

Bayer Zsolt a Kúrián is veszített Hadházy Ákos ellen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.16. 11:04

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
300 ezer forint sérelemdíjat ért a „HADHÁZY G..I, SZÉL DETTI NYELI” mondat.
A Kúria is kimondta, hogy Bayer Zsolt megsértette Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő becsülethez és emberi méltósághoz való személyiségi jogait.

Erről a politikus számolt be Facebook-oldalán. Állítása szerint a publicista másodfokú ítélet után azt hazudta, hogy nem fog fellebbezni. A Kúria viszont helybenhagyta az ítéletet, az eddigieken felül az államnak 70 ezer, neki pedig 15 ezer forint perköltséget is meg kell fizetni. Mivel Bayer Zsolt jelezte, hogy ötforintosokkal szeretné kifizetni a büntetést, ezért Hadházy Ákos a következőt üzente neki: "Társasházban lakom, közös udvarban két pedagógussal. Ők rendes emberek, gondolom, ha egy halom aprót találunk az udvarunkon, segítenek összesöpörni és megőrizni, amíg a tulajdonosa nem jelentkezik érte."  
Egyúttal jelezte, a neki megítélt sérelemdíjat két héten belül köteles megfizetni. Amennyiben ez nem történne meg, úgy a politikus végrehajtást fog kezdeményezni Bayer Zsolt ellen.

Az inkriminált mondatot még 2017-ben írta a kormányzati publicista, amely így szólt: „HADHÁZY G..I, SZÉL DETTI NYELI.” Egy hónappal később pedig "Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember" címmel írt a politikusról - idézi vissza a 444.hu. A portál megjegyzi, Bayer a másodfokú ítélet után azt írta, az említett mondatot eredetileg egy sörözőben mondta el, ahol 2017 nyarán találkozott civil aktivistákkal és ellenzéki politikusokkal. Ott emlegette fel Szél Bernadettnek, hogy a kormányellenes tüntetők között volt, aki „Orbán geci, Áder nyeli” transzparenssel vonult fel. Arról kérdezte Szélt, hogyan esne neki ez a mondat, ha átírnák. 
Vagyis Bayer Zsolt szerint szó nincs arról, hogy ő g..inek nevezte volna Hadházyt.

Nem ez volt az első olyan ítélet, amelyben elmarasztalták a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosát. Korábban a Népszava számolt be arról a tavaly év elejei kúriai ítéletről, mely szerint a „szarkupac” és a „g..i” elnevezés nem a politikai vita része, hanem öncélú gyalázkodás. A pert akkor Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke indította, akit Bayer Zsolt a fenti jelzőkkel illetett. Akkor is 300 ezer forintot kellett fizetnie a trágárkodásért.