Előfizetés

Lelőhetett egy orosz harci gép egy másikat gyakorlat közben

MTI
Publikálás dátuma
2020.09.23. 15:11
Egy Szu 30-as a levegőben tankol
Fotó: Vitaliy Timkiv / AFP
A lezuhant repülő két pilótája katapultált, így túlélte balesetet.
Egy másik orosz harci gép lőhette le véletlenül azt a SZU-30-as vadászbombázót, amelyik kedden zuhant le Tver megyében – közölte szerdán a TASZSZ a régió mentőszolgálataira hivatkozva. Az előzetes vizsgálat szerint a SZU-30-ast egy másik gép lövedéke találhatta el. A lezuhant gép két pilótája katapultált, állapotuk a TASZSZ informátora szerint kielégítő. A földön nem keletkezett kár. A SZU-30-as kéthajtóműves, negyedik generációs nehéz vadászbombázó repülőgép, melyet az 1990-es évek közepén hoztak létre Oroszországban, a Szu-27 továbbfejlesztésével. 

Bombafenyegetés miatt ki kellett üríteni az Eiffel-tornyot

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.09.23. 14:37

Fotó: Julien Mattia / AFP/Anadolu Agency
A tornyot korábban is többször le kellett zárni.
Kiürítették szerdán délben az Eiffel-tornyot bombafenyegetés miatt – adta hírül a párizsi rendőrség. A francia főváros egyik legismertebb turisztikai nevezetességének kiürítését a tornyot üzemeltetők is megerősítették. A rendőrség lezárta a torony környékét, a közeli utcákat és a Szajnán a Trocadero térhez vezető hidat.  UPDATE:  Újranyitották szerda délután a párizsi Eiffel-tornyot a korábbi bombafenyegetést követően, miután a rendőrség nem talált semmilyen robbanószerkezetet - jelentette a Reuters hírügynökség. A rendőrség telefonon kapta a fenyegetést, ami miatt lezárta a francia főváros egyik legismertebb turisztikai nevezetességének környékét. 
A 131 éves Eiffel-tornyot naponta átlagosan 25 ezer turista keresi fel. Az idén azonban a koronavírus-járvány miatt számuk megcsappant, ráadásul a fémépítmény a kór fékezése végett csaknem két hónapig zárva volt, június 25-én nyitották meg újból. A tornyot már többször le kellett zárni korábban is öngyilkosságot tervezők és bombafenyegetések okán, vagy a személyzet sztrájkja miatt.

Egy teljes román falu maradt egészségügyi személyzet nélkül

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.23. 14:27

Fotó: Népszava
Minden orvos és asszisztens karanténba vonult.
Koronavírus miatt a teljes orvosi személyzetnek szüneteltetnie kell a munkát Romániában a Szatmár megyei Turc községben – írja a Főtér. A több mint 4300 lakossal rendelkező falu polgármestere, Ioan Irimie bejelentette, hogy a helyi rendelő egyik orvosánál kimutatták a COVID-19-et. Ezért aztán szeptember 21-étől a teljes orvosi személyzet karanténba vonul. A polgármester közölte, hogy ezért mind az ügyeleti központ, mind a háziorvosi rendelők zárva lesznek 30-áig, hiszen az összes orvos és asszisztens elkülönítésben van. A portál megjegyezte, hogy így a helyieknek több kilométert kell megtenniük, ha valami baj történik, vagy a 112-es segélyhívószámot kell hívniuk, illetve a tisztiorvosi szolgálatot. Aztán pedig várakozniuk kell.