Előfizetés

Mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait

MTI
Publikálás dátuma
2020.09.27. 18:00

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 5 (öt) 9 (kilenc) 10 (tíz) 11 (tizenegy) 26 (huszonhat) 32 (harminckettő) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 35 darab, nyereményük egyenként 366.265 forint; 4 találatos szelvény 2.209 darab, nyereményük egyenként 5.805 forint; 3 találatos szelvény 37.394 darab, nyereményük egyenként 1.610 forint. 

Orbán Viktor kóstolással emlékezett a kétharmados pálinkaforradalomra

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.09.27. 17:08
Orbán Viktor miniszterelnök a szabad párlatokat ünnepelte
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / MTI/MTVA
A kormányfő a „szabad pálinkafőzés” napján szabadságharcoló tábornokhoz hasonlította önmagát.
Miközben az ország fontos átalakuláson megy keresztül, a tartós dolgok gondolata nem csak Budapesten születik meg, ennek egyik iskolapéldája a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehetősége - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap a Zala megyei Becsehelyen. A miniszterelnök a magyarországi szabad pálinkafőzés tízéves évfordulóját ünneplő rendezvényen beszélt arról, hogy ennek a gondolata vidéken született meg 2010-ben:
„A kétharmados alkotmányos forradalommal lehetőséget adtunk magunknak, hogy mindent megváltoztassunk, amit megváltoztatásra alkalmasnak vagy szükségesnek láttunk”.

Ezek között szerinte „nagy dolgok szerepeltek” a bankadótól kezdve a multik megadóztatásáig, és ebbe a 29 pontos programba V. Németh Zsolt képviselő felvetésére került be a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehetősége. Orbán Viktor a becsehelyi égetett szeszesitalok kóstolása mellett életbölcsességeket is megosztott, mert mint kiemelte: a szabad pálinkafőzés minta a jövőre nézve is:  
„Semmit sem ér a szabadságharc, ha csak egy tábornokunk van és nincsenek katonáink.”

Megjegyezte azt is, hogy az a tartós és az a fontos, amit valahol a magyar életben a terepről hoznak fel, rögzítenek, ápolnak, visznek tovább a döntéshozók elé. A példa alapján ugyanakkor önállóságra is buzdította a pálinkafőzőket: 
„Ne várakozzanak arra, hogy megmondják felülről, hogy mikor, hogy és miképpen!”

Orbán Viktor a szabad pálinkafőzés „iskolapéldáján” keresztül arra is felszólított, hogy „mindent, ami fontos, ami a helyi élet szempontjából nélkülözhetetlen, amit érdemes átvinni magunkkal a jövőbe, átadni a gyerekeinknek, annak a megőrzésével kapcsolatos összes dolgot gyűjtsék össze, adják oda a képviselőjüknek”. A megkapott alapanyagból így lehet majd jogszabály, „ami aztán garantálja, hogy szabadon élhessük az életünket úgy, ahogy a magyarok a saját életüket szeretik élni”.
Orbán Viktor kormányfő és a jövőbe néző fiatalok
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / MTI/MTVA

Kuncze Gábor és felesége is koronavírusos: a volt politikus intenzíven van

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.27. 15:09
Kuncze Gábor
Fotó: Népszava
A COVID nem finom, ezért mindenki vegye fel a maszkot – figyelmeztet közösségi oldalán az egykori belügyminiszter.
Kuncze Gábor volt országgyűlési képviselő, egykori belügyminiszter, az SZDSZ korábbi elnöke megfertőződött koronavírussal és jelenleg intenzív osztályon ápolják – erősítette meg a sajtóhírt maga az érintett. „Kedves Barátaim, Ellenfeleim és Mindenki, aki közte van!” címzéssel kezdett Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a feleségével együtt kapták el a betegséget, kórházban vannak, és ő az intenzíven.
„Itt azonban vége a sztorinak, ugyanis gyógyulunk, hamarosan rendben leszünk. A minket ápoló orvosok és asszisztensek tudják a dolgukat! Köszönet nekik! Köszönjük az aggódást és vegyétek fel a maszkot! A COVID nem finom!”

– hívta fel a figyelmet Kuncze Gábor.

A Facebook-posztra reagálók között található Deutsch Tamás. – „Jobbulást és gyors felépülést mindkettőtöknek!” – írta a fideszes politikus. Az MSZP-s Lendvai Ildikó megjegyezte: „Aggódtunk. Jobbulást nektek!”
Korábban a szeretlekmagyarorszag.hu portál írt arról, hogy Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetőjének vasárnap délelőtti igehirdetésén hangzott el, hogy a volt politikus is koronavírusos, akit az intenzív osztályon ápolnak.