Előfizetés

Hintóval elszabadult lovak okoztak balesetet Keszthelyen

MTI
Publikálás dátuma
2020.10.04. 10:08
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ütközés után még csaknem másfél kilométert vágtáztak, mire a hajtó a város határában egy kukoricaföldre irányítva meg tudta állítani a megbokrosodott állatokat.
Egy négyesfogat elszabadult lovai okoztak balesetet szombat délután Keszthelyen - közölte a rendőrség honlapján vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. Takács Tivadar szóvivő az eset kapcsán az MTI kérdésére elmondta: egy feldíszített négyesfogat egyik lova a Bercsényi és Rózsa utca kereszteződésénél megbotlott és elesett, ezért a párjával együtt a hajtó kikötötte őket. A másik két ló ezt követően bokrosodott meg, és a hajtóval együtt a hintóval vágtázni kezdtek Balatonszentgyörgy irányába. A hajtó igyekezett megállítani az állatokat, de azok a vágta során nekiütköztek a fogattal egy út szélén parkoló személyautónak. Az ütközés után még csaknem másfél kilométert vágtáztak, mire a hajtó a város határában egy kukoricaföldre irányítva meg tudta állítani a megbokrosodott állatokat. A balesetben nem sérült meg senki.

Halálra gázolt a HÉV egy fiatal nőt a III. kerületben

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.10.04. 08:03
Illusztráció
Fotó: Népszava
A baleset Csillaghegy és a Rómaifürdő állomások között történt.
Halálra gázolt a HÉV egy 35 éves nőt Budapest III. kerületében szombat este - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a baleset a H5-ös HÉV vonalán Csillaghegy és a Rómaifürdő állomások között történt. A Budapesti Közlekedési Központ közösségi oldalán azt írta: a baleset miatt Békásmegyer és Aquincum között pótlóbusz járt.

Égből pottyannak a bírságok a szabálytalan autósoknak Somogy megyében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.03. 18:58

Fotó: police.hu
Mostantól nem garancia, ha sehol sem látni rendőrt.
Elmúltak azok az idők, amikor a rendőrök kizárólag a közútról figyelték a szabályszegőket. A Somogy megyei Berzence településen és környékén tartottak összehangolt közlekedésbiztonsági akciókat pénteken. Többek között tilos jelzésen áthaladás, előzési és elsőbbségadási szabályok megsértése, gyermekbiztonsági rendszer hiánya, illetve biztonsági öv használatának elmulasztása miatt volt dolguk.  Ám egy újítást is bevezettek: 
a legkritikusabb pontokat drónnal figyelik meg. Az eszköz biztonságos távból készít kiváló minőségű felvételeket az autósokról. Arról is, ha éppen megszegnek egy szabályt.

Persze nem ez volt az utolsó ilyen akció: Somogy megyében a rendőrök terveznek hasonló ellenőrzéseket.