Előfizetés

Megrúgta az ápolónőket és ököllel ütötte a beteghordókat egy csongrádi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.06. 15:35
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A visszaeső verekedő véres fejjel, még a kórházban is köpködött, gyilkossággal fenyegetőzött, most gyorsított eljárásban felelhet tetteiért.
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és visszaesőként elkövetett könnyű testi sértés vádjával a Szentesi Járási Ügyészség állította gyorsított eljárással bíróság elé azt a csongrádi férfit, aki szeptember végén több, a sérüléseit ellátó nővérre is rátámadt – írta az ügyészségi portál.     A megalapozott gyanú szerint a vádlott 2020. szeptember 27-én az esti órákban egy másik férfival szóváltásba keveredett, verekedett, majd megsérült. Rendőri intézkedést követően a szentesi kórházba szállították sürgősségi ellátás céljából társával együtt. A vádlott az ellátás során végig agresszív, másokat és saját magát is veszélyeztető magatartást tanúsított, ezért az ellátók az ellátás biztonsága érdekében felsőtestét ágyhoz szíjazták. A férfi hangosan kiabált, köpködött és megöléssel fenyegette az őt ellátókat.
„Az egyik ápoló, mivel látta, hogy a vádlott arca véres, meg akarta törölni egy kendővel, mire a vádlott válaszul a szabadon maradt lábával fejbe rúgta a sértettet. Ezt követően a vádlott egy másik ápolót is felsőtesten rúgott, mialatt egészségügyi ellátásban próbálták részesíteni.”

A hajnali órákban a vádlott, miután felébredt, kiszabadította magát és a szintén az ágyhoz kötözött társát is, majd hangosan kiabálni kezdett. A kórházban éjszakai műszakban dolgozó beteghordók felszólították a vádlottat, hogy hagyjon fel a magatartásával.   
„Erre a vádlott három alkalommal ököllel arcon ütötte az egyik, míg egy alkalommal ököllel felsőtesten ütötte a másik beteghordót, majd a társával együtt a helyszínről távozott.”

A vádlott a kórházi ápolónőknek és beteghordóknak valamennyi esetben 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket okozott. Az érintett egészségügyi dolgozók közfeladatot ellátó személynek minősülnek.

Rendőrtől akart fegyvert szerezni egy férfi Budapesten, letartóztatták (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.06. 15:00

Fotó: ugyeszseg.hu
A 24 éves elkövető beismerte tettét, öt évet is kaphat.
Az ügyészség közleményében az áll: a gyanú szerint egy fiatal férfi múlt pénteken délután, 15 óra körül egy budapesti bevásárlóközpontnál lévő autóbusz pályaudvaron a rendőrségi jármű takarásában megközelítette a Készenléti Rendőrség állományába tartozó rendőröket. Ezt követően a neki háttal álló egyik rendőr mögé lépett, és ráfogott az őrmester nadrágszíjára erősített tokban lévő szolgálati lőfegyver markolatrészére, majd megpróbálta azt elvenni. A rendőr a mozdulatot észlelve megakadályozta, hogy a férfi elvegye tőle a fegyvert annak ellenére, hogy az elkövető azt több alkalommal is megpróbálta kirántani a tokjából. A helyszínen tartózkodó négy rendőr azonnal a kollégájuk segítségére sietett és megbilincselték a férfit. A közlemény szerint a 24 éves férfi célja a szolgálati lőfegyver és az abban lévő 14 darab lőszer megszerzésével az volt, hogy azzal megölje a szolgálati gépkocsinál várakozó rendőröket.
A nyomozó főügyészség készenlétes ügyésze elrendelte az elkövető őrizetét, emberölés előkészületének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás ellen. A gyanúsított elismerte, hogy meg akarta szerezni a rendőr fegyverét, azt azonban tagadta, hogy meg akarta volna ölni őket. A Központi Nyomozó Főügyészség indítványának megfelelően a bíróság hétfőn elrendelte a férfi letartóztatását. A kényszerintézkedésről szóló végzést az eljárás valamennyi szereplője tudomásul vette. A férfi terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Két brutális zuglói emberrablót még keres a rendőrség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.06. 14:43
Bereczki Zoltán Róbert és Vujkov Ákos
Fotó: police.hu
A hat gyanúsítottból hármat elfogtak, egy feladta magát. Az áldozat csontjait idén júliusban darabokra törték, majd 20 milliós váltságdíjat követeltek érte.
Elfogatóparancsot adott ki a 47 éves Vujkov Ákos és a 40 éves Bereczki Zoltán ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság; a két férfit – a már rendőrkézen lévő négy társukkal együtt – a júliusi brutális zuglói emberrablással gyanúsítják – derült ki a police.hu rendőrségi oldalon közzétett felhívásból. Az esetről a Népszava is beszámolt, a rendőrség akkor úgy nyilatkozott, Magyarországon utoljára a kilencvenes években történt ilyen brutális emberrablás.
Bereczki Zoltán Róbert
Fotó: police.hu
A nyomozás adatai szerint B. György és társai 2020. július 6-án délelőtt megjelentek egy 44 éves férfi XIV. kerületi házának garázsánál, ahol áldozatukat megverték, majd egy autó hátsó ülésére tuszkolták és egy műhelybe vitték. Később, hogy ne tudjon elmenekülni, eltörték a lábát, de mindez nem volt nekik elég:
„a férfire baseballütővel és vascsővel még több ütést mértek, amelyek következtében eltört a kulcscsontja, az arccsontja és testén számos zúzódás is keletkezett.”

A gyanú szerint az emberrablók a férfit azzal fenyegették meg, hogy amennyiben nem szerez 20 millió forintot, akkor elássák és a családján is bosszút állnak. A széttört csontú áldozattól azonban így sem sikerült pénzt szerezniük, végül másnap a Gyömrői úti felüljárónál szabadon engedték. A bűncselekmény feltételezett elkövetői közül három férfit a budapesti nyomozók július 9-én elfogtak, egy társuk pár nappal később feladta magát a rendőrségen. A banda még szabadon lévő, de már azonosított két tagját a BRFK felderítő főosztálya keresi.
Vujkov Ákos
Fotó: police.hu
Kérik, hogy aki a fényképeken látható Vujkov Ákos vagy Bereczki Zoltán Róbert tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.