Előfizetés

Letarolta a Suzuki az útjelző táblát a 6-oson (fotók)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.17. 19:04

Fotó: police.hu
A balesetben többen megsérültek.
A baleset 2020. október 17-én 15 óra 21 perckor történt a 6-os főúton Dunaföldvár térségében - írja a police.hu. Egy személygépkocsi vezetője közlekedett a főút 97-es kilométerszelvénye közelében, amikor ismeretlen körülmények között lesodródott az útról, árokba hajtott, és egy útjelző táblát is kidöntött. A balesetben az elsődleges adatok szerint hárman könnyebben megsérültek. A helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött. Az érintett útszakaszon ismét zavartalan a forgalom. 

Jó ötletnek tűnt: három kamasz poénból rongált meg egy autót, szüleik kétszázezret fizettek a remek tréfáért

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.17. 14:53

Fotó: police.hu
Egy gyermekkorú, egy 14 és egy 16 éves fiú volt az elkövető.
Egy kálózi férfi tett feljelentést a rendőrségen 2020. február 17-én, mert ismeretlenek megrongálták az autóját, amit szerelésre hagyott ott egy simontornyai telephelyen – írja a police.hu. Az elkövetők egy téglával bedobták az autó szélvédőjét, megrugdosták az oldalát és letörték a jármű márkajelzését is. 
A Tamási Rendőrkapitányságon rongálás gyanúja miatt indult büntetőeljárás az ügyben. A nyomozók beazonosították a feltételezett elkövetőket: három – egy gyermekkorú, egy 14 és egy 16 éves – simontornyai fiút. Mindhárman elismerték a rongálást, amelyet eleinte tréfának és gyerekcsínynek gondoltak. A két idősebb fiút a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A gyerekek szülei a csaknem 200 ezer forintnyi kárt megtérítették az autó tulajdonosának. A tamási rendőrök befejezték a vizsgálatot, az iratokat átadták az ügyészségnek.

226 millió forint értékű drog, 92 millió forintnyi készpénz - ennyit foglaltak le a Pest megyei rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.17. 09:38

Fotó: police.hu
A történet egy papírbálába szorult sofőrtől indult.
Egy papírbálába szorult kamionsofőrtől indulva 90 kilónyi kábítószerig jutott el a Pest megyei rendőrök – számolt be róla a police.hu.  Egy állampolgár hívott rendőrt 2020. október 15-én délelőtt egy zsámbéki parkolóba, miután kimentettek egy papírbálába szorult kamionsofőrt, a jármű rakterében pedig furcsa fekete csomagot vett észre. A járőr a pakkot látva erősítést és kábítószerkereső kutyát kért, miközben a helyszínen tartotta az időközben könnyebb sérülései miatt ellátott bosznia-hercegovinai sofőrt, valamint egy segíteni próbáló, jelenlétére elsőre teljesen hihető magyarázatot adó magyar férfit. A szolgálati kutya egyértelmű jelzést adott, és 8 kilogramm, az előzetes vegyész-szakértői vélemény alapján delta-9THC-t tartalmazó anyagot találtak. A 71 éves bosznia-hercegovinai, valamint a helyszínen lévő 22 éves budapesti férfit előállították. A történet viszont itt nem ért véget. A kihallgatások ugyanis olyan információkat hoztak, hogy a Pest megyei felderítők és vizsgálók úgy döntöttek, másnap reggelig nem alszanak. Kiderült, a raktérben talált csomag csepp a tengerben, az elfogott 22 éves férfi sem emberbaráti szándéka okán volt a helyszínen. Aznap reggel a 22 éves A. Máté barátjával, a vele egykorú B. Dániellel érkezett a zsámbéki pihenőbe, ahol a bosznia-hercegovinai sofőr kamionjából kezdték átpakolni autójukba a 11, egyenként 7,5-8,5 kilós, leragasztott csomagokat. Az utolsó zsák kiemelése közben azonban a sofőr beesett és beszorult az egyik papírbálába. Míg B. Dániel a megtömött csomagtartójú kocsijával elhajtott, barátja előadta a kiérkező járőröknek a segíteni próbáló, éppen arra járó meséjét. A nyomozók eljutottak egy újbudai parkolóba, ahol tíz, a kamionban találttal megegyező csomagot, valamint több kötegnyi, összesen 91.927.900 forint értékű eurót és forintot foglaltak le. Még a pénz megszámolása is logisztikát igényelt. Nem volt egyszerű ugyanis olyan irodabútort találni, amelyen elfértek a kipakolt bankók.
A két helyszínen megtalált kábítószergyanús anyag mennyisége megközelíti a 90 kilogrammot, értéke a végfelhasználókhoz eljutva körülbelül 226 millió forint. A 71 éves bosznia-hercegovinai sofőrrel szemben kábítószer birtoklása, A. Máté és B. Dániel ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya. A bíróság elrendelte a három gyanúsított letartóztatását.