online;színház;

2020-11-05 16:17:22

Online színházi közvetítő indul

A SzínházTV előadásai a premier után 24 órán keresztül elérhetők.

Online színházi streamingszolgáltató platform indult, a bejelentést tartalmazó közlemény szerint a célja, hogy azok is részesei lehessenek az élő előadások varázsának, akik valamiért nem tudnak színházba menni. Ez a most bevezetett járványügyi korlátozások fényében sokakkal megtörténhet, ugyanis csak minden harmadik széken ülhetnek nézők az előadásokon. 

A SzínházTV a Jurányi Ház Egy őrült naplója című darabjával debütál november 12-én este 7 órakor, ezt követően minden csütörtökön este láthatnak élő színházi közvetítéseket a nézők. A színházi előadások 24 órán keresztül lesznek elérhetők. A színházkedvelők jelenleg az Orlai Produkciós Iroda, a Katona József Színház, a Játékszín és a Centrál Színház darabjaira válthatnak jegyet a platformon, ám a jövőben várhatóan még több színház előadásaival bővül majd a kínálat.

A kezdeményezés megálmodója Randnai Márk rendező, a közvetítések háziasszonya Kovács Patrícia színművész lesz. A SzínházTV kitalálói azt is tervezik, hogy  a darabok után a nézők beszélgethessenek egymással, az alkotókkal és színészekkel, valamint exkluzív tartalmakhoz férhessenek hozzá.