Színház- és Filmművészeti Egyetem;SZFE;Vilmos Noémi;

Nem fogy a színművészetisek energiája

Habár nem érkezett meg az ösztöndíjuk és újabb termet zártak el előlük, nem adják fel a diákok.

Bátor gesztus lenne, ha eljönne a beszélgetésre – mondta Vilmos Noémi, az SZFE végzős rendezőhallgatója azzal kapcsolatban, hogy a hallgatók november 11-re tárgyalásra hívták Palkovics László innovációs minisztert. Az egyetemi hallgató, az október 23-i demonstráció egyik szónoka a ma délutáni Katona József Színházban rendezett beszélgetésen beszélt arról, hogy lelkesen fogadnák, ha végre elindulna az érdemi párbeszéd. – Valaminek történnie kell, ahhoz, hogy egyről a kettőre jussunk. És nem fogy az energiánk e téren - tette hozzá.

A  Magyar Színházi Társaság Jó kérdés című sorozatában három fiatal színházi alkotóval - Vilmos Noémivel, Kelemen Roland az SZFE Erasmus vendéghallgatójával és Nagy Márk színművésszel, a Kaposvári Egyetem volt hallgatójával beszélgetett Seres Gerda újságíró.

A beszélgetésen Kelemen Roland, az egyetemfoglalás aktív részeseként elmondta, hogy az egyetemi óráin a hallgatók részéről elképesztő nyitottságot tapasztal. Nagy Márk színművész, a tüntetésekkel kapcsolatban egy személyes élményét hozta fel: néhány napja beszélgetett Cserhalmi Györggyel, aki szerint bízni kell, mivel a lányával kapcsolatban azt tapasztalta, hogy a fiataloknak egy idő után igazuk lesz.

Az egyetemisták jövő héten filmfesztivál főszereplők is lesznek. A 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál rendhagyó módon online, de idén is a Trafóból jelentkezik a nyitóesttel, november 10-én. Az eseményt ezúttal rendhagyó módon a FreeSZFE hallgatói közössége nyitja meg egy különleges előadással, amelyet élőben közvetítenek a Trafó nagyterméből.