Előfizetés

A kambodzsai külügyminiszter szerint Szijjártó bocsánatot kért a nehézségekért

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.15. 09:11

Fotó: KKM/Boros Mátyás / MTI
A magyar külügyminiszter november 12-én telefon hívta fel Prak Sokhonn-t.
A khmertimeskh.com azt írja, Szijjártó Péter „mély” sajnálatát fejezte ki és bocsánatot kért az általa okozott nehézségekért a kambodzsai külügyminisztertől – vette észre a Telex. A cikk szerint a magyar külgazdasági és külügyminiszter november 12-én telefon hívta fel Prak Sokhonn-t, aki – Szijjártóhoz hasonlóan – a beszélgetésről hivatalos Facebook-oldalán is beszámolt.  
A magyar külügyminiszter egyébként a közösségi oldalon azt írta, „az előbb telefonon beszéltem kambodzsai kollégámmal, Prak Sokhonn barátommal. Átadta miniszterelnökének személyes üdvözletét és üzenetét, hogy minél előbb gyógyuljak meg. Egyetértettünk abban, hogy visszataszító, sőt gusztustalan, hogy egyesek valamifajta politikai vagy médiahaszon reményében feszültséget akarnak kelteni a két nemzet között és szórakoznak azokon, akik elkapták ezt a betegséget.”
A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztálya később a Telexhez eljuttatott közleményében azt írta, hogy „a külügyminiszter közvetlenül a kambodzsai indulás előtt negatív mintát adott. Mivel negatív eredmény után indult el, senki sem állíthatja megalapozottan, hogy a külügyminiszter fertőzött meg bárkit Kambodzsában”. A megalapozottság kérdéséről egyébként korábban már Menczer Tamás külügyi államtitkár is írt egy hosszabb bejegyzést Facebook-oldalán.
A külgazdasági és külügyminiszterről múlt héten érkezett a hír, hogy koronavírusos lett, amikor ázsiai útján Kambodzsából Thaiföldre érkezett. Még aznap hazarepült, családjától is elkülönítve karanténba vonult. A politikusnak később erősödtek a tünetei, de felesége és gyerekei Covid-tesztje negatív lett. 

Ezek a számok értek milliárdokat a héten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.14. 20:01

Fotó: Shutterstock
A 46. héten is kihúztak az 5-ös lottó nyerőszámait.
Nyerőszámok: 8 (nyolc) 13 (tizenhárom) 30 (harminc) 61 (hatvanegy) 68 (hatvannyolc)  Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 41 darab, nyereményük egyenként 1 533 055 forint; 3 találatos szelvény 3707 darab, nyereményük egyenként 18 260 forint; 2 találatos szelvény 107 291 darab, nyereményük egyenként 1645 forint. Joker: 797191

Borús, szürke idő lesz vasárnap

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.14. 18:26
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Ködre, szitálásra, néhol szélre lehet számítani. A napsütést el is felejthetjük.
Vasárnap sem várható lényeges változás az időjárásban – derül ki az Időkép előrejelzéséből. A reggel többfelé párásan, ködösen indul, és napközben is alapvetően borongós, szürke időre van kilátás, helyenként szitálással. Északnyugaton kissé megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Hajnalban 2-7, délután 5-10 fok várható.