Előfizetés

Prostituáltak hirdetéseit böngészte egy román professzor óra közben, a diákok mindent láttak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.15. 18:13
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Az online oktatás egyik hátulütője ismét megmutatkozott.
Némely egyetemi tanárnak alighanem még szokatlan az online oktatás. Erre utal, hogy a szebeni Lucian Blaga Tudományegyetem egyik professzora valami olyat is mutatott a diákjainak, amit aligha akart volna önként.  
A közgazdasági fakultás 61 éves oktatója egy kurzus alkalmával egyszerűen megfeledkezett arról, hogy egyszerre 42 diák látja a megosztott képernyőjét, és egy videó tanúsága szerint elkezdte böngészni a helyi örömlányok hirdetéseit az egyik portálon

- írja a Főtér.  Pechére az egyik diák felvette a látottakat, amely aztán futótűzként kezdett terjedni.
Az érintett tagad és hekkereket sejt a háttérben. Nicolae Balteș nem kívánta különösebben kommentálni az ügyet. Jelezte, sokszor hallotta már az informatikus kollégáitól, hogy mostanában gyakran próbálták feltörni az egyetem postaládáját. Hozzátette, keres egy jó ügyvédet és bűnvádi feljelentést tesz az ügyben. Az egyetem is belső vizsgálatot rendelt el. Ha etikai vétség történt, annak komoly következményei lehetnek - írja a hírportál. Romániában nem ez az első alkalom, hogy a távoktatásos órák megtartásába hiba csúszik: mint a Népszava is megírta, még szeptemberben  egy Oroszlánok klánja nevű, több ezer diákot tömörítő csoport zavarta meg rendszeresen a tanórákat. 

Sokan vittek haza szép summát a hatoslottón

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.11.15. 17:00

Fotó: Shutterstock
De vajon a jackpotot megütötte valaki?
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 46. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:   

Nyerőszámok:

  • 1 (egy)
  • 16 (tizenhat)
  • 18 (tizennyolc)
  • 30 (harminc)
  • 33 (harminchárom)
  • 37 (harminchét)

Nyeremények:

  • 3 találatos szelvény 34 892 darab, nyereményük egyenként 2 080 forint.
  • 4 találatos szelvény 1 960 darab, nyereményük egyenként 8 110 forint;
  • 5 találatos szelvény 28 darab, nyereményük egyenként 567 820 forint;
  • 6 találatos szelvény nem volt.
A jövő héten pedig már igazán kecsegtető főnyeremény vár a játékosokra, ami (egy nyertes esetén) 
1,07 milliárd Ft.

Alighanem hétfőn sem lesz túl sok kedve kimenni

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.15. 16:15

Fotó: Shutterstock
Eső és borult idő vár ránk.
A hét első munkanapján többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A nap első felében helyenként, délután több helyen fordulhat elő eső, a nagyobb mennyiség estefelé a Dél-Dunántúlon várható. A délies szél egyre többfelé északira, északnyugatira fordul, megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű. 
A hétfőre virradó éjszaka, hétfő reggel főként a déli, délkeleti országrészben foltokban sűrű ködre lehet számítani.

Kedden egy hidegfront vastag, összefüggő felhőzete lassanként délkelet felé vonul, mögötte általában kisüt hosszabb-rövidebb időszakokra a nap, de még nyugaton is lehetnek felhős körzetek napközben. Elsősorban délen és keleten valószínű szórványosan eső, záporeső. Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.