Színház- és Filmművészeti Egyetem;SZFE;

2020-11-26 21:50:06

Az SZFE polgárai szerint nincs ok a félév érvénytelenítésére

Az egyetem hallgatói és dolgozói arra a kormányrendeletre reagáltak, amely alapján az egyetemek fenntartói érvényteleníthetik a félévet és a tanévet is a rendkívüli helyzetben

A Színház- és Filmművészeti Egyetem közössége a rendkívüli helyzet meghatározását értelmezve arra jutott, hogy intézményükben nem áll fenn sem közegészségügyi-, sem közbiztonsági ok, sem természeti csapás, amely ellehetetlenítené a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítését – reagáltak az SZFE Hallgatói Önkormányzat Facebook-oldalán a szerdán megjelent kormányrendeletre.

A Magyar Közlönyben megjelent és már hatályba is lépett határozat ugyanis lehetővé teszi a felsőoktatási intézmények fenntartói számára, hogy rendkívüli helyzetben a tanulmányi félévet az adott intézményben érvényteleníthessék.

Közölték, hogy a HÖK november elején jogorvoslattal élt, amikor az általuk illegitimnek tartott vezetőség megkísérelte felfüggeszteni az oktatás és a tanulmányi félévet. Hozzátették, hogy a közigazgatási per halasztó hatálya jelen pillanatban is érvényes.

Abban bíznak, hogy az egyetem fenntartója, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma nem él az újonnan kapott felhatalmazásával, mivel az oktatás továbbra is ellenőrizhető módon folyik, amit dokumentációval tudnak bizonyítani.