Bayer Zsolt;Szájer József;

2020-12-04 07:44:15

Bayer Zsolt: Szájer József saját életművét és politikai közösségének munkáját húzta le a vécén

A saját gondolatait általában alpári stílusban közlő Fidesz-alapító újságíró ugyan a megértés kártyáját húzta elő Szájerrel szemben, de azért haragszik is rá egy picit.

A hatalom egyik fontos szócsövének számító Hír TV-ben sem lehetett nagyon megkerülni azt a tényt, hogy Szájer József egy drogos szexbuliról az ereszcsatornán át menekült, kábítószerrel a táskájában. Bayer Zsolt ennek ellenére meg van róla győződve, hogy volt párttársa nem fogyasztott semmilyen szert és erre a fejét is rátenné. Mint a csatorna csütörtök esti műsorában kifejtette

A kormánypárti publicista szerint Szájer József mindig a jót képviselte a világban és nem tudja, mióta küzdött ezzel a rettenetes démonával. "Nem tudta kikerülni a lefelé tartó spirált és ez lett az ő tragédiája." Bogár László közgazdász ehhez a gondolathoz annyit tett hozzá, nem történtek lépések, hiába hangzott el a Borkai-ügy után, hogy megnézik, ki lehet olyan "hibás szerkezetű ember" a Fideszben, ami törékennyé és kiszolgáltatottá teszi őket. 

Majd hozzátette, nem érti, miért nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy ezt a minimálisra csökkentsék. 

Bayer Zsolt szerint egy nyilvánvalóan titkosszolgálati akció volt Szájer lebuktatása. Utóbbi persze nem menti a volt politikust, hogy "saját életművét, a politikai közösségének munkáját lehúzta a vécén egy péntek este." Hangsúlyozta, ha valamit elhisz neki, az az, hogy "a büdös életbe nem szedett drogokat, azt a szart beletette valaki a táskájába." Értetlenkedését fejezte ki amiért ez megtörténhetett, mivel "ennyire hülye" nem lehet valaki, hogy ne gondoljon erre az eshetőségre is.   

Végezetül Bayer Zsolt azt üzente neki - látva a nyilvános kivégzését - "nálam mindig fog kapni egy tál meleg ételt".

A publicista műsorában egyébként egy kormánykritikus újságírót is pedofilgyanúba kevert. Egy egykori „barátjának és harcostársának” nevezett homoszexuális kollégájáról azt állította, hogy Thaiföldre utazott, hogy ott fiatalkorú fiúkkal is szexelhessen. Erre felfűzve pénteken a Pesti Srácok a Magyar Hang egyik újságírójára utaló cikket jelentetett meg. Bayer a portálnak ugyanakkor egyéb bizonyítékokról nem tett említést, ami igazolná a vádját, de vállalta, hogy bíróság előtt is tanúskodik.

A Magyar Hang közleményben reagált, hogy kollégájuk „semmilyen törvénysértést nem követett el, soha nem létesített testi kapcsolatot kiskorúakkal, ezen túlmenően a magánélete senkire sem tartozik”. Hangsúlyozták, hogy Szájer József botrányát Bayer úgy facsarta ki, hogy ő került bajba, mert ha igaz is lenne állítása, akkor ő maga is bűnös lenne hallgatása miatt.