Fidesz;Orbán Viktor;Európai Néppárt;Manfred Weber;

2020-12-27 14:24:40

"Az EU nem fejőstehén" - Ismét bírálta Orbán Viktort az Európai Néppárt frakcióvezetője

Manfred Weber írása egy héttel azután jelent meg, hogy Orbán Viktor párhuzamot vont az Európai Unió és a Szovjetunió között.

Lassan már menetrendszerűen jönnek azok a bírálatok, amelyek a Fidesz pártcsaládjának egyik vezetőjétől érkeznek a magyar miniszterelnök irányába. Most a német Welt am Sonntagban jelent meg tőle egy véleménycikk. Az írást a Szabad Európa szemlézte. 

A politikus ebben úgy fogalmazott, a gazdasági és a társadalmi megrázkódtatások „nem kezelhetők nemzeti-populista politikai megközelítéssel vagy kulturális háborúval, ahogyan azt a magyar miniszterelnök követelte”.

Úgy véli, aki egyenlőségjelet tesz az Európai Unió és a szovjet kommunisták autoriter rendszere közé, "el akarja pusztítani azt az Európát, amelyet Helmut Kohl generációja épített". 

Jelezte, az uniós szerződésekben van definíció a jogállamiság fogalmára, amit Európai Parlament jogellenes módon szeretne megkerülni.  

Manfred Weber írása egy héttel azt követően jelent meg, hogy ugyanebben a lapban Orbán Viktor párhuzamot vont az Európai Unió és a Szovjetunió között.

Kirohanásai miatt a Fidesz értelmiségi holdudavarának egy részében már közutálatnak örvend az Európai Néppárt frakcióvezetője. Mint a Népszava is megírta, Bencsik András kormánypárti újságíró azt mondta róla, hogy egy sz*r ember a politikus.