Nagy János;Nagy István;Vadai Ágnes;korrupció;Agrárminisztérium;

2020-12-29 15:43:34

Titkolja az agrárminiszter, mennyire volt elégedett a korrupciós ügyébe belebukott államtitkárának munkájával

A DK-s Vadai Ágnes kérdezett, Nagy István pedig elbeszélt.

Az ellenzéki politikus Nagy János cégügyeiről tett fel írásbeli kérdést a tárca vezetőjének. Vadai Ágnes ebben idéz a hvg.hu egy korábbi cikkéből, amely szerint a volt államtitkár vállalkozásának nyeresége egy év alatt százmillió forinttal nőtt. Felemlegette azt is, hogy az RTL Klub híradójában az hangzott el, a volt tisztségviselő a pécsi Székhelyű Mecsekércnek, de több V. kerületi önkormányzati cégnek is a tanácsadója volt. Emiatt Vadai azt akarta megtudni a minisztertől, Nagy János hogyan tudta ellátni feladatait a sok tanácsadási munka mellett. Egyúttal arra is kíváncsi volt, milyen év végi értékeléseket kapott a volt helyettes államtitkár. 

Ebben ismerteti, milyen bűncselekmény gyanúja miatt folyik eljárás  Nagy János ellen és nyomatékosította, a nyomozás érdekeire való tekintettel nem ad tájékoztatást ennek állásáról. (Vadai Ágnes kérdésében nem jelezte, hogy erre lenne kíváncsi - a szerk.)

Megismételte, megdöbbenéssel értesült az esetről, majd hozzátette, Magyarországon zéró tolerancia van a korrupció ellen, mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, ha valaki hibát követ el. 

Nem ez az első eset, amikor egyes állami hivatalok vezetői egyszerűen nem veszik tudomásul, mire is vonatkozott egy-egy képviselői kérdés. Pár napja a Népszava is megírta, hogy Polt Péter legfőbb ügyész törvénypasszusokkal felelt arra a kérdésre, van-e még magyar érintettje a Szájer-féle orgiának.