MSZP;MTI;állami média;Mészáros Lőrinc;személyiségi jog;

2021-01-08 15:43:23

Mint a hímestojást, úgy óvja Mészáros Lőrinc személyiségi jogait az MTI

Az állami hírügynökség visszadobta MSZP közleményét vélhetőleg azért, mert beleírták a felcsúti dollármilliárdos nevét.

Újabb látlelet került elő az ún. "közmédia" működéséről. Történt ugyanis, hogy az MSZP közleményben reagált a kormányfő reggeli rádiós szereplésére. Ennek szövegét szerették volna megjelentetni az MTI OS felületén is, ahol a közleményeket változtatás nélkül teszik közzé. Annyira nem nyúlnak bele, hogy ha elírás van a tartalomban, azon sem módosítanak. 

Arról, hogy mi jelenhet itt meg, azt egy rendkívül terjedelmes lista szabályozza. Többek között nem sértheti a "közszolgálati" média "jó hírnevét" vagy nem ütközhet személyiségi jogokba a közlemény tartalma.  

Erre hivatkozva tagadhatta meg az állami hírügynökség a szocialisták közleményét, mivel abban szerepelt az a név, hogy Mészáros "nemstróman" Lőrinc.

Nem tudni, pontosan miért akadhatott fenn a szűrőn. Korábban a felcsúti multimilliárdos azt állította magáról, nem stróman, így lényegében a valóságot takarja a név. Különösen érthetetlenné válik a dolog, ha felidézzük a Fővárosi Törvényszék minapi ítéletét, amely szerint lehet használni a "Tiborcz-adó" kifejezést, mivel nem sért személyiségi jogokat. 

A letiltott közleményben egyebek mellett azt írja Tóth Bertalan elnök, hogy egyre kínosabb a miniszterelnök szerencsétlenkedése, mert azokat a vakcinákat sem tudta beadatni, amik az országban vannak. "Érthetetlen, hogy ha 78-79 ezer ember beoltására elég vakcina van az országban, akkor miért csak a felét használták fel eddig? Hiszen mindenki tudja, hogy a vakcina a legjobb helyen az emberekben van! Nem a raktárakban és nem a szóbeli ígéretekben! Ezért a tehetetlenkedésért Orbán Viktor a hibás!" - fogalmazott. 

Bírálta a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit is. 

"Orbán Viktor tehát ne az EU-t kritizálja, mert a saját szerencsétlenkedése, önzése és arroganciája, hatalompolitikai megfontolásai állnak szemben mindazzal, amire az embereknek valójában szüksége van" - zárta közleményét az MSZP elnöke, Tóth Bertalan.