Előfizetés

Felfüggesztett börtönt kapott az újpesti rendőrautó-baleset okozója

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.08. 16:40

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Minden beismert, a áldozat hozzátartozói pedig megbocsátottak neki.
A Fővárosi Törvényszék Büntető Kollégiumának Katonai Tanácsa elsőfokon 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – szabadságvesztés büntetésre, valamint 3 évi közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a rendőr törzsőrmestert, akit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolt az ügyészség.

- közölte a Fővárosi Törvényszék.

A lapunkhoz is eljuttatott tájékoztatás szerint 2018. február 15-én éjjel, a vétkes autóban ülő rendőr törzsőrmester szirénázva tartott egy helyszínre. Egy újpesti kereszteződésben az általa vezetett gépjármű összeütközött egy másik, az adott helyzetben elsőbbséggel bíró, kizárólag megkülönböztető fényjelzést használó rendőrautóval. A vele utazó társa a helyszínen meghalt. A másik rendőrautóban közlekedő rendőrök súlyos, illetve könnyebb sérüléseket szenvedtek az ütközésben.  A baleset azért következett be, mert a vádlott megkülönböztető jelzéseket használva ugyan, de úgy haladt be 68-72 km/h-s sebességgel – a tilos jelzés ellenére – a kereszteződésbe, hogy nem győződött meg arról: más közlekedő járművet veszélyeztet-e, illetve, hogy a másik, elsőbbségi helyzetben közlekedő jármű vezetője lehetővé teszi-e számára az akadálytalan továbbhaladást.  Az ügyben pénteken tartottak előkészítő ülést. Itt a férfi beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláson való jogáról, így ítélet születhetett az ügyben.   Enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott beismerését, megbánását, különös figyelemmel arra, hogy az elhunyt társa hozzátartozóitól bocsánatot kért, ők pedig azt elfogadták. 
Az ítélet nem jogerős.

Megtalálták az eltűnt karcagi nő holttestét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.08. 15:45

Fotó: police.hu
Volt élettársa beismerte, hogy szóváltást követően bántalmazta az asszonyt.
Egy karcagi nő eltűnésében kezdett nyomozni a Karcagi Rendőrkapitányság még 2020. december 24-én. A rendőrök Lajosmizsénél egy erdős területen találták meg az eltűnt nő ruháit – írja a police.hu. Az eljárásban feltárt gyanús körülmények arra engedtek következtetni, hogy az akkor még keresett nő bűncselekmény áldozata lett. A gyanú rövid időn belül a nő volt élettársára terelődött, akit emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak, majd őrizetbe vettek és kezdeményezték letartóztatását. B. Attila elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy összevesztek, majd bántalmazta áldozatát, aki ennek következtében életét vesztette. A férfi először azt állította, hogy a holttestet a gépkocsijával a Dunához vitte, és ott vízbe eresztette. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak kihallgatás-technikai kérdéseire 2021. január 7-én beismerte, hogy áldozatát nem a folyóhoz vitte, hanem lakhelye közelében elásta. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai még aznap megtalálták a holttestet. A hatóság szakértők bevonásával vizsgálja a bűncselekmény körülményeit.   

A Szolnoki Törvényszék később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Szolnoki Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a harmincas éveiben járó férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte korábbi élettársát tavaly december 22-én egy karcagi családi házban. A bíróság - amellett, hogy a férfi az idézésre nem jelent meg a rendőrségen -, azért rendelte el az egyébként büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatását, mert az általa a megalapozott gyanú szerint elkövetett bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú, a büntető törvénykönyv 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni - közölték. A döntés indokolása szerint tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított elszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. A letartóztatás elrendeléséről szóló döntés végleges.

Megölte élettársa lányát a gyanú szerint egy 86 éves férfi Fóton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.08. 15:05

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az nő az utcán esett össze.
Az utcán esett össze az az 51 éves nő, akit előzőleg fóti lakásában támadott meg édesanyja élettársa 2021. január 8-án 13 óra körül - írja a police.hu. A riasztott rendőri egységek a helyszínen elfogták az élet elleni cselekménnyel gyanúsítható 86 éves férfit, aki a jelenlegi adatok szerint összeveszett későbbi áldozatával, majd egy késsel megszúrta. A 86 éves férfit a rendőrök előállították, elszámoltatása megkezdődött. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.