Előfizetés

Megható videókkal buzdít oltásra a Pfizer

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.13. 18:16

Fotó: Pfizer
A koronavírus előtti és remélhetőleg az oltás után idők önfeledt pillanatait idézik fel a kisfilmek.
Érzelmes videókkal indítottak oltásra biztató kampányt a koronavírus-vakcinát is előállító Pfizer gyógyszergyár és az amerikai egészségügyi szervezetek. A kisfilmekben olyan, a koronavírus előtti idők önfeledt pillanatait – ölelés, nagypapa és unokájának találkozása, családi összejövetel - örökítették meg, amelyeket lassan már egy éve nem tudunk nyugodt szívvel megtenni – írta a Kreatív.  A videók végén „A tudomány képes rá. Rajtad múlik, hogy meg is valósuljon” felirat olvasható, majd a SciencePossible.com honlapra átkattintó nézők az amerikai járványügyi hivatal vakcinatájékoztatóit és más egészségügyi szervezetek tanácsait olvashatják el.

Rókákat láttak a Baleseti Intézet udvarán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.13. 17:47
Képünk illusztráció
Fotó: Frederic Kern / AFP
Az egyik állatot elfogták, a másik elmenekült.
Két róka jelent meg a Fiumei úti Baleseti Intézet udvarán – írja a Pesti Hírlap. Úgy tudják, a rókák a betegellátó terekbe nem mentek be, csak a kórház udvarán látták az állatokat. Az egyik rókát elfogták, a másik elmenekült. Megkeresésükre a kórház orvos igazgatója, Bodzay Tamás közölte: a kórház udvarán valóban rókákat láttak. Az ügyben a szükséges lépéseket megtették, az esetet jelentették a VIII. kerületi önkormányzat felé.

Havazás, ónos eső és viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.13. 17:15

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható csütörtökön.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerda estig a felhőátvonulásokból csak néhol valószínű hózápor. Éjjel észak felől csaknem mindenhol beborul az ég, több helyen várható havazás, hózápor, délen, délnyugaton elvétve havas eső, ónos eső sem kizárt. Csütörtökön egyre többfelé vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, de főként az északkeleti megyék fölé még érkezhet vastagabb felhőzet is. Napközben egyre kevesebb helyen, főként a keleti megyékben várható havazás, hózápor. Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyütt viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás. Az erős szél miatt a fővárosra és Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében havazás, Somogy és Zala megyében ónos eső miatt figyelmeztetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -7 fok között alakul, az átmenetileg kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -1 és +5 fok között várható.