Előfizetés

Elgázolta szomszédját, de a kórház helyett inkább az otthonába vitte

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.14. 14:11
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Végezetesnek bizonyult a döntés.
Egy meghökkentő baleset miatt nyomoznak Romániában a rendőrök. Történt ugyanis, hogy a moldvai megye Ostra nevű településén egy helyi férfi arról tett bejelentést, hogy holtan találta a szomszédját az ágyban. Ezt követően megállapították a halálát, majd elvitték boncolásra, ahol gyanút fogtak: egy súlyos sérülést fedeztek fel az elhunyt lábán.  Elindult a nyomozás, majd kiderült, a tragikus eset egyik főszereplője teherautójával elgázolta az áldozatot. Mindezt egy térfigyelő kamera is rögzítette. 
Azonban ahelyett, hogy a kórházba vitte volna ellátásra, feltette az utánfutóba, majd az otthonába vitte és befektette az ágyába.

A helyi rendőrség szóvivője szerint a gázoló abban reménykedhetett, hogy a sérült majd magához tér és beavatkozás nélkül felgyógyul. A vétkes sofőr azonban már nem vállalta a kontrollt: több ízben is más szomszédokat kért meg különböző ürügyekkel, hogy látogassák meg az áldozatot, ellenőrizendő, hogy gyógyul-e már.  A rendőrök elkapták a gázolót, majd őrizetbe vették - adta hírül a Főtér. 

Baltával támadt egy agresszív autós az előtte haladókra Kecskeméten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.14. 13:28
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Mindez fényes nappal, a belvárosban esett meg.
Őrizetbe vették, majd a rendőrök kezdeményezték a letartóztatását annak a párnak, akik egy elfajult közlekedési vitában rátámadtak egy másik autósra és utasára Kecskeméten, a Széchenyi téren. Az eset során a 45 éves férfi ököllel több alkalommal megütötte az előtte álló autó vezetőjét. Mindezzel párhuzamosan az utasok között is zajlott a harc: az agresszor barátnője és a bántalmazott sofőr hölgy utasa is egymásnak esett. 
Ezt észre vette a verekedést kezdeményező férfi, így előkapott egy baltát, majd a konfliktusba beavatkozva az autóban ülő nő felé suhintott vele. A sértettek szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszták a csetepatét.

A heves duót a kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják őket - közölte a rendőrség.

Nem bírta kivárni a sorát, emiatt ámokfutást rendezett egy német nyugdíjas (video)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.14. 10:21

Fotó: Fonyódi Járási Ügyészség
A 68 éves férfi egy balatonboglári boltnál tombolt.
A járványhelyzet számlájára írható az a bűncselekmény, ami még 2020 júniusában történt a tóparti városban. Egy telefonüzletben csak annyi ügyfél lehetett, ahány ügyintéző éppen dolgozott, emiatt a többieknek az ajtón kívül kellett várakozniuk. Ezt vette zokon az az idős férfi, aki először az üzletvezetővel kezdett kiabálni, majd – amikor egy időpontra érkező ügyfelet előtte szólítottak az ügyintéző pulthoz – még indulatosabbá válva az üzletbe rontva az egyik dolgozóra akart támadni. Utóbbi szerencsére nem történt meg, miután egy illető az ügyintéző védelmére kelt. Helyette őt ütötte pofon a dühös férfi, aki  
csak azzal nem számolt, hogy egy volt rendőrre sikerült rárontania, aki még az egyenruhásként elsajátított önvédelmi fogásokkal a földre vitte őt.

A tomboló nyugdíjast sikerült is megfékeznie, így senki sem sérült meg.  A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben garázdaság vétség miatt - áll a hivatalos tájékoztatásban. Az igazságszolgáltatás munkáját nagyban segítette, hogy az üzlet biztonsági kamerája mindent felvett. Mutatjuk a jelenetet: