koronavírus;vakcina;regisztráció;feltétel;

2021-01-15 15:25:23

Mégsem kötelező regisztrálni a koronavírus elleni oltáshoz?

Egyre nagyobb a káosz a vakcinák remélt majdani tömeges beoltása körül.

Az is megkaphatja a vakcinát, aki nem regisztrál az oltásra – közölte „Vakcinainfó”, azaz a Miniszterelnöki Kabinetiroda által működtetett tájékoztató és regisztrációs portál a Magyar Hanggal.

A lap érdeklődésére elmondták:

Ugyanezt jelezte a Magyar Hang több olvasója is, akik hasonló kérdésre szinté azt a tájékoztatást kapták, hogy nincs szükség regisztrációra. A Népszava is beszámolt az ezzel szemben elhangzott illetve a fenti információt megerősítő állításokról is.

Legutóbb a  Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos a 444 egyik olvasójának levelére válaszolva írta, hogy „Önmagát zárja ki az oltandók köréből, aki nem regisztrál” a kormányzati oldalon (vakcinainfo.gov.hu)” vagy akár a 60 év felettiként a neki küldött levélre a választ, a kitöltött űrlapot nem küldi vissza.

Még december közepén szintén a 444 vette észre, hogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter „figyelmeztetését” a Hír TV Bayer Show című műsorában:

Arról viszont, hogy „nem kötelező regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n ahhoz, hogy az ember oltást kapjon”, nem más, mint Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője beszélt egy két nappal későbbi sajtótájékoztatón.