Előfizetés

Mozgásában korlátozott nőt rabolt ki Attila Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.31. 15:42
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök a kapott személyleírás alapján néhány órán belül azonosították és elfogták a 39 éves férfit.
Egy elektromos mopeddel közlekedő idős nővel elegyedett szóba egy ismeretlen férfi 2021. január 28-án 14 óra 40 perc körül a XXI. kerületben. A férfi kihasználta a mozgásában korlátozott nő helyzetét, néhány mondat után elvette a nő pénztárcáját a moped csomagtartójából, és elfutott – írja a police.hu. A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a kapott személyleírás alapján néhány órán belül azonosították és elfogták a 39 éves K. Attilát. A nyomozók K. Attilát kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a férfi beismerő vallomást tett. A rendőrök őrizetbe vették őt, és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság 2021. január 31-én elrendelt.

Egy strómant is bevontak a működésükbe - bűnbandát kapcsolt le a rendőrség

MTI
Publikálás dátuma
2021.01.31. 12:12
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Több milliárd forintos kárt okozó, pénzmosásra és csalásra szakosodott bűnszervezet tagjait fogták el a rendőrök.
Az adathalászatra és pénzmosásra szakosodott csalókból álló banda pénzt utalt egy stróman bevonásával létrehozott gazdasági társaság számlájára, majd onnan felvette az összeget. A bűnszervezet tagjai közül egy pénteki, összehangolt akció során Diósdon egy 44 éves budapesti férfit, az M0-s autóúton pedig egy 27 éves budapesti férfit fogtak el a rendőrök. Utóbbi autójában ült az ügyben gyaníthatóan a stróman szerepet betöltő 43 éves győri férfi is, akit szintén elfogtak - áll a rendőrségi honlapon. A nyomozók többi között telefonokat, informatikai eszközöket, nagy értékű tévét, arany ékszereket és céges dokumentumokat foglaltak le a gyanúsítottak ingatlanjaiból, továbbá több bankszámlát is zároltak. A bűnszervezet három tagját előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. Közülük a két budapesti férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat; ellenük információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt nyomoz a rendőrség. A 43 éves férfit a rendőrök pénzmosás elkövetése miatt hallgatták ki - olvasható a közleményben.

Halálos baleset történt Taksonynál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.31. 10:02

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI/MTVA
Egy autó az árokba csapódott.
Eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról egy autó ma reggel 6 óra 15 perckor az 51. számú főúton Taksonynál – írja a police.hu. A kocsi egy másik járműnek ütközött, majd az út melletti árokba csapódott. A baleset következtében egy 70 éves férfi a helyszínen meghalt. A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset okát és körülményeit.