kormánytagok;vagyonbevallások;

Varga Juditék a 192 milliós hitelük csaknem felét már előtörlesztették

Az igazságügyi miniszter még így is milliókat takarított meg. Pintér Sándor továbbra is türelmes, összesen több mint egymilliárddal tartoznak neki.

Feltüntette a nagy port kavart ingatlanvásárlásait is idei vagyonnyilatkozatában Varga Judit igazságügyi miniszter – írta a Telex azután, hogy a nem parlamenti képviselő kormánytagok is eleget tettek nyilatkozattételi kötelezettségeiknek.

Mint kiderült, Varga Judit a dokumentumai igazolják a korábbi sajtóhíreket, amely szerint férjével úgy vásároltak meg a XII. kerületben öt ingatlant és egy garázst 200 millió forintért, hogy 8 millió forint foglalót fizettek ki csak önerőből, a maradék 192 millió forintot pedig bankhitelből fedezték.

A vagyonnyilatkozat azt is tartalmazza, hogy a hitel jelentős részét, 93 millió forintot már előtörlesztettek az igazságügyi miniszter férje belvárosi ingatlanának eladásából, valamint a megtakarításukat is felhasználták erre a célra. Érdekesség, hogy még így is maradt Varga Juditnak 2 millió forintos és 6 ezer eurós készpénz-megtakarítása valamint 3,2 millió forintos és 4800 eurós megtakarítása.

A többi bevallás közül kiemelkedik Pintér Sándor belügyminiszteré, akinek 21 ingatlan van a nevén, autója 25 éve ugyanaz: Wartburg. Ellenben komoly adósai vannak. Pintérnek cégei eladása óta nem fizettek ki 500 millió forintot, de 605 millió forintnyi családi, baráti kölcsönnel is tartoznak még neki.

A kabinet mandátummal nem rendelkező tagjai közül talán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára vagyonnyilatkozata a legérdekesebb.

Kovács Zoltánnak nincs egyetlen ingatlan sem a nevén, és már a 2008-ban vásárolt Ford Mondeo kocsija sincs meg. Értékapapírban, takarékbetétben, bankszámláján továbbra sincs megtakarítása, négymillió plusszal viszont 13 millióra nőtt a készpénze.