Kecskemét;járvány;koronavírus;

2021-02-09 14:53:35

Kecskeméten is enyhítették a maszkviselési szabályokat

Már nem mindenhol kötelező a maszk használata a városban.

„Kecskemét jól védekezik a járvány ellen, ezért tudjuk enyhíteni február 8-tól a maszkhasználati szabályokat” – közölte Szemereyné Pataki Klaudia a Facebook-oldalán. Hozzátette: az eddigi szabályok a legszigorúbbak voltak az országban.

A polgármester bejegyzése szerint továbbra is hordani kell a maszkot

A baon.hu felidézi: Kecskeméten a tavaly november 12-én életbe lépett polgármesteri rendelet szerint a város teljes belterületén mindenki köteles volt orvosi, munkavédelmi, textil vagy más anyagból készült maszkot viselni úgy, hogy a maszk az orrot és a szájat is folyamatosan takarja. Kivételt csak a hat éven aluliak jelentettek, valamint nem tette a polgármester kötelezővé a maszkot sportolás során és a parkokban, zöldterületeken. Ezt a hétfőig még hatályban lévő szabályt enyhítette a polgármester.

Hétfőn mi is beszámoltunk arról, hogy nem szükséges keddtől az utcákon is maszkot hordani egy friss döntés értelmében Miskolcon. A város honlapján közzétett tájékoztatás szerint a busz- és villamosmegállókban, a piacokon, a vásártereken, a bölcsődék, óvodák, iskolák bejáratának 10 méteres körzetén belül, illetve az egyébként is kötelező más jogszabály által szabályozott zárt terekben (tömegközlekedési eszközökön, üzletekben, hivatalokban, ügyfélszolgálatokon) a maszkviselési kötelezettség továbbra is fennmarad.