film;irodalom;Zeneakadémia;

Kultúra karanténban

A kijárási korlátozások és a rendezvénystop napjaira otthonról elérhető kulturális programokat ajánlunk ezen a hasábon.

Egy rendezői életút

A Deák17 Galéria online pályaorientációs beszélgetésén Deák Kristóf Balázs Béla-díjas filmrendezőt kérdezi Kovács Andrea művészeti menedzser. Az alkotó 2014 óta szabadúszó vágóként és rendező-forgatókönyvíróként dolgozik, többek között ő rendezte a Hacktion sorozat első két évadjának epizódjait, az Oscar-díj nyertes Mindenki, és a többszörös díjnyertes A legjobb játék c. kisjátékfilmeket, és a Foglyok című egész estés tévéfilmet. 2020 őszén kezdte első nagyjátékfilmje, Az unoka forgatását, amely egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva.

Deák17 Galéria Facebook-oldala, 17.00   

Dante és a virtuális bugyrok

Ki itt belépsz, hagyj fel minden egyébbel! Avagy jelentkezzen Ön is a Digita' Commedia című online mesterkurzusra, melyen Dante Isteni színjátékáról esik szó minden alkalommal. A MűGond mesterkurzusa arra vállalkozik, hogy terzináról terzinára haladva a világirodalom öt legfontosabb művének egyikét – jelen esetben az Isteni színjátékot – művészeti, teológiai és filozófiai szempontból is, átfogóan értelmezze. A kurzus mindenki számára nyitott, olasztudás és irodalomtudományos előképzettségtől függetlenül.

muveszetesgondolat.hu, 17.00  

Muzikális tanítványok

A Zeneakadémia mai estjén az Amadinda Ütőegyüttes lép fel fiatal tehetségekkel. Az Amadinda Percussion Project nevű program keretében ugyanis a zenekar tagjainak irányításával és részvételével fiatalabb muzsikus nemzedékeket is bevonnak munkájukba, és izgalmas kamarazenei koncertprogramokat állítanak össze együtt. Az együtteshez a legkülönbözőbb módon kötődő tanítványok az elmúlt évtizedekben a hazai ütőhangszeres előadó-művészet meghatározó képviselői lettek, hogy a legfontosabb nagyzenekarokban és kortárs ensemble-formációkban vigyék tovább az Amadinda szellemiségét.

Zeneakadémia Facebook-oldala, 19.30