Előfizetés

Késeltek egy zuglói buszmegállóban péntek éjszaka

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.27. 11:19
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Vita után szúrt István.
Egy huszonhárom éves fiatal annak az incidensnek az áldozata, amely pénteken ékszaka történt a XIV. kerületben. A rendőrök február 26-án 23 óra 02 perckor kaptak bejelentést, hogy 
a Hungária körút és a Thököly út kereszteződésében lévő buszmegállóban szóváltást követően megszúrtak egy férfit.

Még a helyszínen elfogták az 52 éves K. Istvánt, aki később részben beismerő vallomást tett.  A hatóságok életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak vele szemben eljárást és őrizetbe is vették - derül ki a rendőrség közleményéből.

Agyonvert egy idős máriapócsi férfit, 11 év után kapták el

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.27. 09:48
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
A tettes épp a börtönbüntetését tölti.
Több mint 10 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a hatóságok rábukkanjanak egy 2010 szeptemberében történt gyilkosság elkövetőjére. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Máriapócson történt eset áldozata egy 75 éves férfi volt, akit holtan találtak az otthonában. Noha a rendőrség mindent megtett az ügy felderítése érdekében, a tettest nem sikerült kézre keríteniük, így kénytelenek voltak lezárni a nyomozást. A Készenléti Rendőrség ugyanakkor tavaly újra elővette az ügyet, majd a nyomozati iratok és a lefoglalt bűnjelek áttekintése, értékelése után a nyomozás folytatásáról döntött.
Így leltek rá a most 45 éves B. Róbertre, aki épp börtönbüntetését tölti

- adta hírül a rendőrség, hozzátéve: a férfit gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben. Az utóbbi időben egyre több olyan gyilkossági ügyet oldanak meg a hatóságok, ahol korábban nem sikerült nyomra bukkanni. Mint azt lapunk is megírta, több mint 10 év után a börtönből került elő a 2009-es leányvári gyilkosság elkövetője. Ugyancsak most bukott le az a férfi, aki megölt egy idős asszonyt Borsod megyében, és egy 2008-as rabgyilkosság elkövetőjét is sikeült tavaly év végén elfogni.

Kalapáccsal próbálta megakadályozni a földmérést egy tolnanémedi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.26. 22:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A polgármester egy földmérővel akart kijelölni egy utat, de a szomszédos föld tulajdonosa nem akarta őt beengedni.
Tolnanémedi polgármestere tett bejelentést a Tamási Rendőrkapitányságra 2021. február 26-án a délelőtti órákban, mert a település mellett levő földterületen egy önkormányzati út kimérésekor szóváltásba keveredett egy helyi földtulajdonossal. A férfi erőszakkal fenyegette őt, ezért végül munkáját nem tudta elvégezni – írja a police.hu. A feljelentő a rendőröknek elmondta, hogy egy – az önkormányzat tulajdonába tartozó – út pontos helyének megállapítása és kijelölése miatt egy földmérővel ment ki a területre, de az egyik föld tulajdonosa nem akarta őt beengedni. A férfi ingerülten kiabálni kezdett, majd az út kijelöléséhez használt karók leveréséhez előkészített kalapácsot felemelte, és a polgármester felé ütésszerű mozdulatot tett. Végül a föld tulajdonosa csak saját fia többszöri kérésére rakta le a kalapácsot. A nyomozók előállították az 53 éves tolnanémedi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az eljárást a Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán folytatja.