Előfizetés

Még a Louis Vuitton előtt is állt a sor az Andrássy úton, annyian akartak vásárolni

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.07. 15:45
Képünk illusztráció.
Fotó: AFP/OZAN KOSE
Egy új luxustáska nélkül sem tudják sokan kibekkelni a két hetes zárást.
Néhány óra van már csak hátra a kéthetes leállásig, így néhol hatalmas sorok alakultak ki, hogy utoljára bejussanak egy-egy boltba. A budaörsi IKEA előtt szó szerint kilométeres láncot alkottak az emberek, fittyet hányva a harmadik hullám jelentette fenyegetésekre. 
De ami a legmeglepőbb, hogy az Andrássy úti Louis Vuittonba tartók sem úszták meg az utcai várakozást.

Mint a 444.hu olvasója által küldött fotó mutatja, a luxustáskaboltba is tömegek szerettek volna bejutni. “Kicsit el is gondolkodtam, hogy ha most hetekig be lesz zárva akkor nem kellene - e nekem is beugranom valamit gyorsan venni... De csak kibírtam... “ - írta Miksa a portálnak. 

Müller Cecília intézményelhagyási és látogatási tilalmat rendelt el a gyermekotthonokban és a javítókban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.07. 14:43
Képünk illusztráció
Fotó: Röhrig Dániel / Népszava
A két hetes zárás miatt újabb területet ért utol a szigorítás.
A kormány 2021. március 4-én bejelentett szigorításai értelmében az Országos Tisztifőorvos intézményelhagyási és látogatási tilalmat rendelt el a gyermekvédelmi intézményekben és a javítóintézetekben 2021. március 7-től április 7-ig

- közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Mint írták, csak az intézmény által szervezett szabadidős program miatt, vagy indokolt esetben az intézményvezető külön engedélyével lehet elhagyni ezeket az intézményeket. A határozat ide kattintva érhető el.  Ezen túl a bentlakásos szociális intézményekre vonatkozó korlátozások továbbra is érvényben vannak, ezért ezekben az intézményekben a szabályok változatlanok. A hétfőtől elrendelt személyes megjelenést igénylő szolgáltatásokra vonatkozó szigorítás a szociális szolgáltatásokra nem vonatkozik - áll a tájékoztatásban. 

Nagyon nehezen érhető el a kormányzati bejelentő telefonvonal, amin az oltásokkal kapcsolatos problémát jelezni lehetne

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.07. 13:28
Shutterstock
Csak annak érdemes hívogatni a 1818-at, akinek kötélből vannak az idegei.
Újabb problémával szembesültek azok, akiket a hétvégén szeretett volna beoltani a kormány. A telefonszám, amelyen az oltással kapcsolatos problémákat lehet bejelenteni, vasárnapra majdhogynem elérhetetlenné vált. Ezt jelezte a Telex több olvasója is, de a Népszava munkatársa is hiába hívta a számot 13 óra előtt.
Később annyiban változott a helyzet, hogy már nem bontotta automatikusan a vonalat minden alkalommal, és esély nyílt az ügyintézővel való beszélgetésre.

Arról a telefonszámról van szó, amit a miniszterelnök pénteki rádiós szereplésén említett meg, igaz, sem akkor, sem az operatív törzs aznapi tájékoztatóján nem hangzott el, hogy a 1818-at kell hívni. Végül a koronavírus sajtóközpont szombaton tette közkinccsé a számot.