Előfizetés

Százmilliót ígér Az ördög ügyvédje annak, aki segít lebuktatni Szijjártót vagy más fideszes nagykutyát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.02. 09:48

Fotó: Ladjánszki Máté / Népszava
Azt ígéri, az élete árán is megvédi az informátort.
"kezdődik..."

Múlt szombaton még csak ennyit posztolt, ma azonban ismét életjelet adott magáról a Borkai Zsolt adriai szexorgiáját leleplező Az ördög ügyvédje közösségi oldalán. A rejtélyes illető péntek reggeli Facebook-posztjában azt írta, bár a hatóságok kitartóan kutatnak utána, ő nem bujkál, ott állt az elmúlt időszak legnagyobb botrányainak kirobbantása mögött. Ezt követően azzal folytatta, az elmúlt egy évben összegyűjtött száz millió forint készpénzt, amit az a személy kap meg, aki segít egyértelmű bizonyítékokkal lebuktatni elsősorban Szijjártó Pétert, Rogán Antalt. De jöhet más fideszes nagykutya is.
"Orbánra vonatkozó adatoktól sem fogok megijedni. A titkodat, hogy hozzám fordultál, minden körülmények között, akár az életem árán is megvédem!"

Ezt követően az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) "becsületes" munkatársaihoz fordult, jelezve, tőlük "az orosz és kínai vakcinákra vonatkozó valódi értékelő jelentéseket" szeretné megkapni. "Nyilvánosságra hozom, hogy külsősök készítették őket. A vakcinák beszerzésére adott pénz útja is tartogat számos meglepetést." - fogalmazott.   
"Kormányváltás esetén azt is el fogom tudni intézni, hogy amennyiben a fideszes gazembereket lebuktató személy tettestárs vagy bűnsegéd volt, büntetlenséget kap. Elintézem, hiszen én vagyok az ördög ügyvédje."

- zárta bejegyzését az ismeretlen.

267 halálos áldozatot követelt a járvány, 9055 az új fertőzöttet regisztráltak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.02. 09:29

Fotó: Árvai Károly/kormany.hu / MTI
Összesen 11 747 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1467-en vannak lélegeztetőgépen.
9055 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 670 776 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 267 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 21 262 főre emelkedett

- közölte szokásos napi tájékoztatójában a kormányzati koronavírus oldal. Mint írták, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 413 370 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 236 144 főre emelkedett. 11 747 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1467-en vannak lélegeztetőgépen.
A beoltottak száma 2 156 680 fő, közülük 863 195 fő már a második oltását is megkapta. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 21,2 %-ot.  Ide kattintva pedig elolvashatja, mit mondott Orbán Viktor péntek reggel az állami rádióban a járványhelyzetről.

Orbán: "Lehet hottentottai is a vakcina, ha a magyar hatóságok engedélyezik, akkor beadjuk"

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.02. 07:56

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A miniszterelnök azt mondta, egy fázissal előrébb járunk a járványkezelésben, mint a nyugati országok.
Ha Húsvétkor nem tartjuk be a korlátozásokat, akkor nagy baj lehet belőle - közölte szokásos pénteki szereplésén az állami rádióban a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint fel fognak gyorsulni az események, április 13-ra elérhetjük a 3 millió beoltottat.  A miniszterelnök az interjúban közölte a napi adatokat is, eszerint pénteken 9 ezer új fertőzöttet regisztráltak és 260 áldozatot követelt a járvány, a beoltottak száma meghaladja a 2,1 millió főt. Elmondása szerint Húsvét után haladhatjuk meg a két millió beoltottat, ekkor lehet kinyitni az éttermeket, a boltokat és lép életbe a négyzetméter alapú korlátozás.    A kormányfő úgy véli, az első és a második hullámot meg lehetett állítani zárásokkal, ugyanakkor a brit mutáns terjedését csak lassítani lehet. Mint mondta, egyes nyugati országokban szigorításban gondolkodnak, de ők mögöttünk vannak a járványkezelésben, mivel nekik nincsenek keleti vakcináik, illetve politikai kérdést csináltak a vírusból. Bevallotta, ez neki nem tetszik, de ez az ő ügyük.
"Tőlem hottentottainak is hívhatják a vakcinát, hogy ha a magyar hatóságok azt mondják, biztonságos és hatékony, akkor azt be fogjuk adni"

- jelentette ki.  Ezt követően arról elmélkedett, a nyugati országoknak van egy olyan felsőbbrendűségi érzésük, hogy mindent jobban akarnak csinálni. Utóbbit a gyarmattartó múltra vezette vissza a miniszterelnök. Ám ennek semmilyen alapja nincsen, mivel amikor véget ér a járvány azt fogjuk látni, hogy a világ hetven százaléka a keleti vakcinákkal lesz beoltva, míg a nyugatiakkal legfeljebb a harminc százaléka.    Az interjú során előkerült az esetleges vakcinabőség kérdése is, mivel a beszerzések most nagyon jól haladnak, így elméletileg lehet egy olyan pont, amikor több vakcina lesz Magyarországon, mint amennyi a regisztráltak száma. Orbán szerint itt két kérdéssel kell megbirkózni: egyrészt, hogy lehet-e oltani a 16-18 éven közöttieket, illetve ha 3-3,5 millió ember be lesz oltva, akkor kaphatnak könnyítést azok, akiknek van védettségi igazolványuk. "Nekik ki lehet-e nyitni a szállodákat és meg lehet indítani a kulturális életet" - ismertette dilemmáját Orbán, majd folytatta a gondolatmenetet:
"Ha az emberek azt látják, hogy bizonyos szolgáltatások, a közösségi élethez szükséges lehetőségek újra rendelkezésre állnak, akkor azt összekapcsolják a védettséggel. Így kaphat egy lökést a regisztráltak száma, hiszen többen fogják úgy érezni, hogy érdemes élni a lehetőséggel" -

- fogalmazott, hozzátéve: ha ez megtörténik, akkor nem állhat elő az a helyzet, hogy több vakcinánk lesz, mint amennyi beoltott ember. A miniszterelnök kitért az ellenzékre is, szerinte a baloldal oltásellenes, ami - itt bocsánatot kért, hogy Húsvétkor ilyen erős kifejezést használ - bűn. Ezért arra kért mindenkit, hogy ha nem akarja, hogy beoltsák, akkor se lépje át azt a határvonalat, hogy másokat lebeszél róla. „Nem diktatúrában élünk, ez egy szabad világ” – jelentette ki Orbán Viktor arra a felvetésre, miszerint egy, a baloldal által kedvelt szakértő szerint kötelezővé kellene tenni az oltást. A kormányfő úgy véli, felnőttek esetében ez nem járható út. "Ahogy én ismerem saját fajtámat a magyarok a szabadságra nagyon kényesek" - osztotta meg népismereti tudását a kormányfő. Hozzátette: mindenkinek van egy jobb ötlete, mint a hatóságoknak, vagy amit a "felsőbbség" ki szokott gondolni. "Sokan jobban tudják a kormánynál is, mit kéne csinálni, ez benne van a mi genetikánkban, ez a magyar vérrel jár együtt" - közölte. Emiatt ha valami jó, de rá akarnak bennünket szorítani, akkor azonnal ellenállunk.
A kormányfő jelezte, egy héten belül az összes 65 év feletti regisztrált be lesz oltva. Emellett minden, a korosztályba tartozót arra biztatott, hogy vegye fel az oltást, és bejelentett egy kampányt is, amely ezt a réteget szólítja majd meg.

Az interjú során szóba került a csütörtöki Orbán-Salvini-Morawieczki találkozó is. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, Európa jövőjéről esett szó az egyeztetéseken. Orbán ezen a ponton ostorozta az Európai Néppártot, mivel a pártcsalád elkötelezte magát a baloldal mellett, hátra hagyta a kereszténydemokrata értékeket, a migráció ellen nem szólal fel elég markánsan. A csütörtöki tárgyaláson sikerült megegyezni arról, hogy az elkövetkező időszak az erős kereszténydemokrata egység megteremtéséről fog szólni. Ennek kapcsán Orbán kiemelte az olasz hozzáállást, Salvinit pedig a magyarok példaképnek nevezte. Végül az interjút azzal zárta, hogy lesz magyar feltámadás, úton vagyunk a szabadság felé. A miniszterelnök szerda este ugyancsak az állami média vendége volt, akkor televíziós interjút adott. Az akkor elmondottakhoz képest most sok újdonsággal nem szolgált, az arról az interjúról szóló cikkünket ide kattintva olvashatják.