Szijjártó Péter;vélemények;Petry Zsolt;

Szijjártó: "két betli pár nap alatt, ez szánalmas...."

A közép-ázsiai turnén lévő külügyminiszternek volt ideje arra, hogy elmondja véleményét az osztrák újságíró ügyében, aki munkájából adódóan kérdéseket tett fel, majd a magyar közmédia meghurcolta ezért.

Nagy visszhangot váltott ki nem csak Magyarországon, de Ausztriában is, hogy az állami média szerda esti adásában pellengérre állítottak egy osztrák újságírót, aki kérdéseket tett fel a budapesti Orbán–Salvini–Morawiecki-találkozóval kapcsolatban. A szalagcím szerint a "kérdésekkel provokált" a sajtómunkás.  

Több sem kellett a külgazdasági és külügyminiszternek, aki ugyan épp Közép-Ázsiában roadshowzik, úgy döntött, hogy márpedig ezzel a kérdéssel foglalkoznia kell. Szijjártó Péter csütörtök délutáni Facebook-bejegyzésében azt írta, "lassan-lassan csak lebukik a nagy sajtó- és véleménynyilvánításos képmutatás: a focista nyugodtan nyilatkozzon, ha szerinte a család az család, de ki van rúgva, ha a liberális mainstreammel szemben foglal állást családról és migrációról."

"A liberális újságíró pedig nyugodtan terjeszthet álhíreket egy országról, hiszen sajtószabadság van, de ha egy másik újságíró kritizálni meri (magyarul ő is elmondja a véleményét), akkor az támadás a sajtószabadság ellen.

Hát, kedves Barátaim, két betli pár nap alatt, ez szánalmas.... "

- fogalmazott közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette, az egyik felszállás előtt felhívta őt az osztrák külügyminiszter kollégája és neki ugyanezt elmondta, mint amit a posztban leírt.