Előfizetés

Karácsony Gergely: A hajléktalanok kórháza nem költözik és pont

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.08. 16:18

Fotó: Huszár Dávid / Népszava
Elővette határozott hangvételét a főpolgármester a Szabolcs utcai kórház és a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszával kapcsolatban.
Üzenet egy alternatív valóságból, avagy az emberek lenézésének minősített esete

- így kezdte csütörtök délutáni posztját a főpolgármester, amiben Gulyás Gergely kormányinfó sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentéséire reagált. A városvezető értelmezése szerint azt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a hajléktalanok érdekében akarják utcára tenni a hajléktalanok kórházát a járvány kellős közepén. "A Szabolcs utcai kórház nem költözik sehova. És pont. A kialakult méltatlan helyzet megoldására már javaslatot tettem a kormánynak. Készek vagyunk a kormánynak átadni egy fővárosi ingatlant, ahova azt költöztetnek, akit akarnak, cserébe tulajdonba kérjük a Szabolcs utcai épületet, ahol mi zavartalanul működtethetjük tovább a kórházat." - fogalmazott Karácsony Gergely.  Kitért a kínai elitegyetem, a Fudan budapesti kampuszának építésére is, amelyről a fideszes politikus azt mondta, a magyar diákok olcsó lakhatását az szolgálja, ha a ferencvárosi Diákváros helyére kerül a kínai elitegyetem.  A főpolgármester nyomatékosította, 
"Budapest semmilyen módon nem megy bele abba, hogy Diákváros helyett kínai elit kampusz épüljön Ferencvárosban. És pont. Ha a kormány mégis felrúgja az erről kötött megállapodást, ha megint kiderül, hogy fabatkát se ér a miniszterelnök kimondott szava, akkor az bizony a kormánynak fontos stadion megépítését is érinti. Én szóltam."

Mégis megvan a Klubrádió elveszettnek hitt keresete

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.08. 16:03

Fotó: Béres Márton / Népszava
Bár korábban még azt állították, most kiderült, hogy a Médiatanács nem küldte el a szerkesztőség beadványát a Fővárosi Törvényszéknek.
Ismét tragikomikus fordulatot vett a Klubrádió elhallgattatásának története. Miután a kizárólag fideszes delegáltakból álló Médiatanács elkaszálta az adó pályázatát, a döntés ellen a szerkesztőség keresetet nyújtott be. Csak ezt nem közvetlenül a bírósághoz, hanem az alperes Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)-nak kellett elküldeniük. Mindez nyilvánosan történt. Az NMHH ezután azt mondta, hogy továbbították a keresetet a Fővárosi Törvényszéknek, ám a bíróság a Média1 érdeklődésére jelezte, nem kapták meg az iratot.
A portál most ismételten megkereste a Médiahatóságot, hogy pontos dátummal adják meg, mikor ment el a dokumentum. Ezt követően derült ki, hogy az NMHH még sem továbbította a Klubrádió beadványát. Mert - ahogyan arról a portálnak Karas Monika a hatóság vezetője fogalmazott - a Klubrádió a részére rendelkezésre álló határidő legutolsó perceiben elektronikusan adta be a keresetét a hatósághoz, amelyet az elektronikusan, a jogszabályban előírt határidőn belül továbbít a bíróságra. "A vonatkozó jogszabályi rendelkezés alapján 15 nap áll a hatóság rendelkezésére ahhoz, hogy a keresetet az ügy irataival, valamint a keresetre írt védirattal együtt megküldje a bíróságnak.”  A Média1 szerint az NMHH itt már nem múlt időt használ, hogy továbbította az aktát, mint amikor tette ezt egy több mint egy héttel ezelőtti e-mailjében.
Azaz szerintük az NMHH valótlanul állította azt, hogy már továbbították a keresetet a Törvényszékre, és a törvényszék munkatársai hiába keresték azt többször is. Vagyis hazudott a Médiatanács és mindenkit félrevezettek a válaszukkal.

Halálos baleset történt Biatorbágy és Herceghalom között

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.08. 15:13

Fotó: BalesetInfo Facebook csoport
Az érintett szakaszon teljes útzár van érvényben.
Eddig tisztázatlan okból ütközött össze egy kamion és egy személygépkocsi csütörtökön 13 óra 18 perckor az 1. számú főút 18-as kilométerszelvényében

- közölte oldalán a rendőrség. A balesetben két ember a helyszínen életét vesztette. Az érintett útszakaszon - Biatorbágy és Herceghalom között -  teljes útlezárás van érvényben.