Előfizetés

Elérte a hárommilliót a beoltottak száma Magyarországon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.13. 17:28

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Orbán Viktor közölte, hogy megyünk tovább.
Hárommillió beoltott, újabb mérföldkő – közölte be Orbán Viktor Facebook-oldalán. A rövid videó azzal a felirattal zárul, hogy „megyünk tovább”. György István, a Miniszterelnökség államtitkára az Operatív törzs keddi tájékoztatóján még azt mondta, hogy hétfő estig 2,9 millió ember kapta meg az első adagot az országban. A kormányfő bejegyzése szerint kedden kora délutánra már hárommillió ember kapta meg első oltását Magyarországon.   
Az újraindítás első lépései a 2,5 millió oltáshoz voltak kötve. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti Kormányinfón azt mondta, hogy az újraindítás következő lépéseiről akkor dönt a kormány, ha meglesz a 3 millió beoltott.

A CÖF egyik embere is beszállt a NER és az osztrák média közti meccsbe

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.13. 17:13

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Ifj. Lomnici Zoltán a Profil legutóbbi dobása kapcsán történelemhamisítást emlegetett, de a jelek szerint a fagyi visszanyalt.
Nem csitulnak az indulatok a Profil nevű osztrák újság és a magyar kormánymédia között. Most éppen amiatt akadtak ki a hatalom emberei, hogy az állami média által megtámadott lap egy szatirikus "interjút" jelentetett meg Orbán Viktorral. A fiktív beszélgetésben a miniszterelnök többek között azt mondja, hogy "szólítson Führernek". 
Nem is kellett több a Békemeneteken rendszerint az első sorban menetelő Ifj. Lomnici Zoltánnak, azonnal lecsapott az írásra.

"A Profil című osztrák lap fejezze be a magyar kormány és a magyar közszolgálati média vegzálását és kérjen bocsánatot! Az osztrákok 99 százaléka népszavazás keretében Hitler mellett tette le a voksát 1938-ban. Ezért a Profil című osztrák lapot önmérsékletre szólítom fel, ha bármely legitim kormány vezetőjét a Führerrel próbálják azonosítani.”
Azonban a bejegyzést és a Tényleg történelemtudományi szakoldal cikkét szemléző Telex szerint a
CÖF embere vagy nincs tisztában a történelemmel, vagy szándékosan ferdít.

Az Anschlussról szóló népszavazást ugyanis pont amiatt nem tartották meg, mert Hitler tudta, az osztrák kormányfő így akarja a német megszállást elutasítani. A valóságban a népszavazást már a náci uralom alatt tartották meg, de ez semmilyen szinten sem tekinthető szabadnak. A Telex arra is felhívta a figyelmet, hogy Lomnici szándékosan félreértelmezte a Profil paródiacikkét, hiszen abban nem Orbánt hitlerezték le, hanem éppen abból csináltak viccet, hogy maga Orbán beszél úgy az osztrákokról, mint Hitler híveiről. Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy a kormánysajtó és a Profil között azért zajlik heves-adok kapok, mert az állami média egyik anyagában lejáratták a lap egyik munkatársát, aki kérdéseket tett fel a budapesti Orbán-Salvini-Morawieczki találkozó után a Fidesznek. A történtek később diplomáciai szintre emelkedtek.

Két új szóvivőt neveztek ki a Fideszben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.13. 16:43
Zsigó Róbert
Fotó: Illyés Tibor / MTI
Egyikük számára nem ismeretlen a terep.
Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője és Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára látja el a Fidesz szóvivői feladatait a jövőben

- derült ki a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatójának, Hollik Istvánnak a közléséből.
Amíg Horváth Lászlónak, aki jelenleg a gyöngyösi körzet országgyűlési képviselője és miniszterelnöki megbízott, ez egy új terepet jelent majd, addig Zsigó Róbert már volt a Fidesz szóvivője. Ő volt az, aki Országos Választási Iroda korábbi elnökét kommunista spiclinek nevezte, de emlékezetes volt az a szereplése is, amikor egyik sajtótájékoztatóján a 444.hu egy munkatársának kérdésére kerülte ki rendre a válaszadást: